Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου μοιάζει πολύ πιθανό, με μήνυμα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, να γίνει γνωστό το πώς θα πορευτεί η Ελλάδα το επόμενο διάστημα -τουλάχιστον μέχρι και τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Αυτό αναφέρθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Με βάση όσα αναφαίρθηκαν, τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν ξανά από το νέο έτος, δηλαδή το 2021. Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι -προφανώς- το lockdown θα επεκταθεί μέχρι τότε. Όσον αφορά το λιανεμπόριο, υπάρχει μια πρώτη ελπίδα να ανοίξει, ώστε να κινηθεί η αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα.

Επίσης, φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει η εστίαση. Οι επιχειρήσεις αυτές αναμένεται να παραμείνουν κλειστές, διότι οι ειδικοί φοβούνται ότι η αύξηση  της κινητικότητας μαζί με την εστίαση μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα και εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυτό που δεν θέλει η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, είναι να μπούμε σε μία λογική  να ανοιγοκλείνουμε μετά την χαλάρωση των μέτρων και γι’ αυτό τα βήματα θα είναι πολύ προσεχτικά, όπως θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.