Δικαιώνει το Πρωτοδικείο 397 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Το δικαστήριο διατάσσει την επαναπρόσληψή τους


ΕΛΛΑΔΑ
22:36
15/05/2014
Δικαιώνει το Πρωτοδικείο 397 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών
4
loading

Ένα εικοσιτετράωρο πριν ολοκληρωθεί η περίοδος της διαθεσιμότητας τους και 397 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών πήραν στα χέρια τους απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία δικαιώνονται.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το δικηγόρο τους Γιάννη Καρούζο, έκρινε πως οι καθαρίστριες αποτελούσαν εργαζόμενες οι οποίες ανήκαν στον στενό πυρήνα του Δημοσίου.

Έτσι, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή των 397 καθαριστριών, από το σύνολο των 465 που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Οι καθαρίστριες ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη η διαθεσιμότητα τους αφού όπως ανέφεραν ισοδυναμεί με απόλυση και είναι αντισυνταγματική. Παράλληλα ζητούσαν και την επαναπρόσληψή τους. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα το δικαστήριο διατάσσει την επιστροφή τους στη δουλειά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν η δικαστική απόφαση κρίνεται προσωρινά εκτελεστή ή όχι. Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρείται σημαντική αν και όπως τόνιζε αρμόδια πηγή έχει πολύ δρόμο μπροστά της αφού πρόκειται για κρίση του Μονομελούς Πρωτοδικείου.

Πάντως, όπως ανέφερε ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος «ύστερα από την απόφαση- σταθμό, στον στενό δημόσιο τομέα, όπως είναι το ΥΠ.ΟΙΚ, τίθεται εκ ποδών ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar JB

  ΡΟΥΣΦΈΤΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΆ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ....

 2. avatar Thanatos

  Γυναίκες με α......, ανευ παρεξηγήσεως ελπιζω ,κυρίες μου

  1. avatar JB

   ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎΣ .....ΜΌΚΟ....ΑΛΛΆ ΤΟΥΣ ΝΟΙΆΖΕΙ ΜΌΝΟ ΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ...ΝΑ ΠΟΎΝΕ ΠΩΣ & ΠΟΊΟΣ ΤΗΣ ΔΙΌΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ...ΔΗΛΑΔΉ ΜΈΣΩΝ ΣΊΓΟΥΡΑ !

  2. avatar greg

   παραμυθι για τις εκλογες....θα τις παει εφετειο το δημοσιο......ξυπνηστε...ρεεεε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει