Ψευδές χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Αττικής σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Η Αυγή, όπου αναφέρεται ότι γνώριζε επί δύο βδομάδες για την εμφάνιση κρουσμάτων covid-19 στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αττική στον Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια με ανακοίνωση της, σημειώνει:

«Η Μονάδα ελέγχτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου και συντάχθηκε έκθεση αξιολόγησης ενώ είχε διαπιστωθεί η ορθή λειτουργία της και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας. Στις 28 Σεπτεμβρίου η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στη Μονάδα, από τους Επόπτες της Περιφέρειας Αττικής που μετέβησαν εκεί στα πλαίσια των ελέγχων για COVID-19. Σε τηλεφωνική αρχικά και έγγραφη στη συνέχεια επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της Μονάδας, η Υπηρεσία ενημερώθηκε ότι υπήρχαν 4 κρούσματα, με το πρώτο να είναι έστω σε υποψία από τις 16/09/2020 και σε γνώση της από τις 20/09/2020. Στις 29 Σεπτεμβρίου ζητήθηκε έγγραφη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με την υπόθεση».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πριν τις 28/09/2020 «δεν αναπτύχθηκε κάποια πρωτοβουλία εκ μέρους της Μονάδας για οποιαδήποτε ενημέρωσή σχετικά με κάποιο περιστατικό κρούσματος, ως όφειλε». Αναφέρεται ακόμα ότι η Περιφέρεια Αττικής «από τον Αύγουστο είχε επισημάνει την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης Μονάδας στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Απασχόλησης» προσθέτοντας πως «σε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Γραφείου της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με το οποίο ζητήθηκε ο χαρακτηρισμός των ΜΦΗ (αυξημένης προσοχής με κόκκινο χρώμα και προσοχής με κίτρινο), η Περιφέρεια Αττικής με έγγραφο της στις 26-08-2020 χαρακτήριζε κόκκινη τη δομή “Αττική”».

TAGS