Τα Πριγκηπονήσια είναι τμήμα των Τηλεβόων Νήσων, ενός μεγαλύτερου συμπλέγματος μεταξύ Λευκάδας και ηπειρωτικής Ελλάδας που έχει μερικά ακόμα νησάκια. Τα μεγαλύτερα και γνωστότερα είναι ο Κάλαμος και ο Καστός, που είναι και η μικρότερη κατοικημένη νησίδα των Επτανήσων, μόλις 6 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Τον βρίσκεις στον χάρτη ακριβώς απέναντι από τη δυτική ακτή της Αιτωλοακαρνανίας, έξω από τον Μύτικα, και τον καταλαβαίνεις από το δαντελωτό των ακτών του. Αν βρεθείς μάλιστα πάνω του, οι ελιές είναι το σήμα-κατατεθέν. Έναν οικισμό έχει με πέτρινα σπίτια και μερικές ψαροταβέρνες εκεί που είναι και το φυσικό του λιμάνι.

Παραλίες έχει όμως ένα σωρό και είναι η μία ωραιότερη από την άλλη, άλλες αμμουδερές και άλλες με βοτσαλάκι. Πάντα με τιρκουάζ νερά, αλίμονο. Οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τους 100 και ζουν καλλιεργώντας κυρίως τη γη. Ξανά ένα νησάκι χωρίς οδικό δίκτυο, το γυρνάς όλο με τα πόδια.

Η φύση διαδραματίζει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο εδώ, μια φύση πλανεύτρα και σαγηνευτική, σαν μεγάλος βοτανικός κήπος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.