Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δημιουργείται μια ομάδα διαχείρισης, μια λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, την Παρασκευή 11/09 ήταν 287 ενώ σημειώθηκαν και τρεις νέοι θάνατοι.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 ανέφερε: «Καλούμαστε να στεγανοποιήσουμε κάθε εστία κορονοϊού» και στη συνέχεια ενημέρωσε την κοινότητα για τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν στην Πέλλα, στην Πιερία, στην Ημαθία και στο Κιλκίς.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός ανακοίνωσε την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Πάρο και στην Αντίπαρο καθώς όπως είπε η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Τα δυο νησιά συνεχίζονται να εντάσσονται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Σε ειδικό καθεστώς παραμένουν η Λέσβος, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο και ανά τρεις μέρες θα επαναξιολογείται η κατάσταση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Αττική.

Ποια μέτρα παρατείνονται στην Αττική:

  • Απόσταση – χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
  • αποστάσεις σε παραλίες
  • προσωρινά μέτρα για εκκλησίες και αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής
  • αναστολή πανηγυριών
  • αναστολή επισκεπτηριων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ
  • συνάθροιση μέχρι 9 άτομα