Το Σάββατο, 15 Μαρτίου και ώρα 09:00, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής μαζί με τον Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά θέματα, Μichael Roth, σε ημερίδα της γερμανικής δεξαμενής σκέψης Körber-Stiftung, στην Εθνική Βιβλιοθήκη, με τίτλο «Αναδυόμενη από τη κρίση: Το μέλλον της Ευρώπης». Η ομιλία του κ. Κούρκουλα θα έχει τίτλο: «Αντίκτυπο της Κρίσης στην Ένωση: χτυπημένη και λαβωμένη;»

Προεδρεύων της εν λόγω ημερίδας θα είναι ο κ. Richard von Weizsäcker, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων “Bergedorf”, που διοργανώνεται σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθώντας τη συζήτηση επίκαιρων θεμάτων αναφορικά με την γερμανική και ευρωπαϊκή εξωτερική και αμυντική πολιτική. Στόχο των συζητήσεων αυτών αποτελεί η ανταλλαγή απόψεων επί ευρωπαϊκών θεμάτων και η αναζήτηση λύσεων σε ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη.

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ, οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν σε ερωτήματα όπως η θεσμική θωράκιση της Ε.Ε. και η ενίσχυση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο του σεβασμού της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς επίσης και στο ερώτημα ως προς το ποιος μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία του ευρωπαϊκού μοντέλου.