Προσφυγή στο ΣτΕ έκαναν ασφαλισμένοι της εταιρείας «Ασπίς Πρόνοια»

Ζητούν αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστησαν από παραλείψεις οργάνων του δημοσίου


ΕΛΛΑΔΑ
19:26
10/03/2014
Προσφυγή στο ΣτΕ έκαναν ασφαλισμένοι της εταιρείας «Ασπίς Πρόνοια»
1
loading

Στην κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται προσφυγή τεσσάρων ασφαλισμένων της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια η άδεια λειτουργίας της οποίας έχει ανακληθεί από το 2008. Με την προσφυγή τους ζητούν αποζημίωση 2.589.702 ευρώ για τη ζημιά που υπέστησαν από τις παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου, που δεν έλεγξε ως όφειλε την ασφαλιστική εταιρίας με αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματά τους.

Η αίτηση συζητήθηκε στο Α τμήμα του ΣτΕ και οι ασφαλισμένοι, μεταξύ άλλων, ανέφεραν πώς είχαν συνάψει ασφαλιστήρια συμβόλαια με την Ασπίς Πρόνοια συνδεόμενα με επενδύσεις, ενώ παράλληλα είχαν και αποταμιευτικό χαρακτήρα. Για τα συμβόλαια αυτά κατέβαλαν υψηλά ασφάλιστρα, ενώ με την λήξη των συμβολαίων θα ελάμβαναν bonus και το κεφάλαιο. Όπως υποστηρίζουν το Δημόσιο έχει την ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων του και αυτά δεν προέβησαν στους αναγκαίους προληπτικούς ελέγχους και στη λήψη των αναγκαίων κατασταλτικών μέτρων, πριν γίνει η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επίμαχης ασφαλιστικής εταιρείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Gabriel

    Άλλο ένα σκάνδαλο που θα περάσει όπως ακριβώς πέρασαν και όλα τα υπόλοιπα των τελευταίων 2-3 δεκαετιών...
    Και φυσικά οι πολιτικοί της μίας πλευράς δεν έβγαλαν άχνα (όπως συνηθίζουν άλλωστε) και οι αντίστοιχοι της άλλης πλευράς έκαναν την καθιερωμένη ψηφοθηρική βόλτα τους (όπως συνηθίζουν άλλωστε) και μετά εξαφανίστηκαν...
    Κλασσικά πράγματα... Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει