Ο δήμος Θεσσαλονίκης διέθεσε την Τρίτη (28/07) τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια σε φορείς από τον χώρο της Υγείας, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω της συλλογής πλαστικών καπακιών στο πλαίσιο της δράσης «Keep on Moving», διέθεσε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συγκεκριμένη δράση, υπογραμμίζοντας ότι -μέχρι στιγμής- έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 22 τόνοι από πλαστικά καπάκια, που αντιστοιχούν σε έναν μεγάλο αριθμό αμαξιδίων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι για την προμήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου απαιτούνται περίπου 1.200 κιλά πλαστικών καπακιών.

«Είναι σημαντικό ο δήμος, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες να συμβάλουν στη βιώσιμη κινητικότητα», είπε -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι η προσπάθεια για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε κάθε πολίτης και κάθε επισκέπτης της πόλης να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα, είναι διαρκής.

Τα αναπηρικά αμαξίδια διατέθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες, στο ΚΕΠΕΠ «Άγιος Δημήτριος» καθώς και στο Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Τρίγλιας.