Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/07) σε δασική έκταση στη θέση Καρύδι, στη Νεάπολη του δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρεί μέχρι και αυτήν την ώρα στο σημείο, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και δύο ελικόπτερα, τα οποία έκαναν ρίψεις σε σημεία που η πρόσβαση των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή από το μεσημέρι, καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, που ενισχύουν εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, με όσα μέσα διαθέτουν.

«Έγινε προσπάθεια οι φλόγες να μην πλησιάσουν τη Μονή Αρετίου και φαίνεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για το μοναστήρι, αλλά και για κατοικημένες περιοχές, που αν περνούσε η φωτιά και οδηγούνταν προς την παραλία, θα αντιμετώπιζαν κίνδυνο. Προς το παρόν, όμως, αν και “ανοιχτό” μέτωπο δεν έχει μείνει, η Πυροσβεστική παραμένει με ισχυρές δυνάμεις, καθώς και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός.