Ο καιρός χάλασε τα πατροπαράδοτα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας, αφού λίγοι ήταν οι Αθηναίοι που αψήφησαν σήμερα το βροχερό καιρό και βρέθηκαν στο λόφο του Φιλοπάππου για τα καθιερωμένα Κούλουμα.

Υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων μοίρασαν περίπου 2.000 μερίδες με λαγάνες, ελιές και χαλβά.

Ελάχιστοι ήταν οι χαρταετοί που «κόσμησαν» τον αττικό ουρανό, καθώς οι αντίξοες συνθήκες δεν ευνοούσαν το πέταγμα του χαρταετού. Επίσης, λόγω της δυνατής βροχής δεν υπήρξε ζωντανή μουσική στο χώρο.

«Ο καιρός μας τα χάλασε, είμαστε όμως εδώ με τους γενναίους, μοιράζουμε φαγητό και περνάμε καλά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Σήμερα στο λόφο του Φιλοπάππου οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, βρέθηκαν δίπλα στο συμπολίτη τους και δίνουν το καλό παράδειγμα πώς ένας συμμετοχικός δήμος, που στηρίζεται στον πολίτη μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Δανειζόμενος το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογράμμισε:

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι είναι στο δικό μας χέρι να μπορέσουμε να φέρουμε ξανά στη ζωή μας την αισιοδοξία, την ελπίδα και τη χαρά».

Νωρίτερα ο δήμαρχος Αθηναίων και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νικήτας Κακλαμάνης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισκέφθηκαν και το πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους, όπου διοργανώθηκε παραδοσιακή εκδήλωση του δήμου Αθηναίων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.