«Η δράση καθαρισμού αποτελεί την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε με στόχο την προστασία και την καλύτερη λειτουργία του πάρκου Σχινιά», επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από το πευκοδάσος Σχινιά όπου η Περιφέρεια σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» του ΣΚΑΙ και εθελοντές, ξεκίνησαν σήμερα διήμερο καθαρισμό.

Αύριο, η δράση θα συνεχίσει στην παραλία Σχινιά, με στόχο καθαριστούν 6,5 χλμ. και παράλληλα να ενημερωθούν οι λουόμενοι για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας του πάρκου.

Σημείο συνάντησης έχει οριστεί στις 9 π.μ. η είσοδος του πάρκου Σχινιά, 300 μέτρα μετά την πύλη του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου ενώ η στάθμευση θα πραγματοποιείται στο parking του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου.

Σήμερα με τη συνδρομή ενός σημαντικού στόλου οχημάτων και ομάδων εθελοντών, απομακρύνθηκαν φερτά υλικά και σκουπίδια ενώ αποψιλώθηκε χαμηλή βλάστηση. Σημαντική ήταν η συμβολή της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και της έφιππης ομάδας η οποία συστάθηκε για να πραγματοποιεί περιπολίες στη παραλία και στο πάρκο.

Το συντονισμό της δράσης, είχε ο περιφερειάρχης ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, και ανακοίνωσε σειρά μέτρων που θα διασφαλίσουν την καθαρότητα του πάρκου. Ως τέτοια, ανέφερε τον περιορισμό της είσοδου των οχημάτων εντός του πάρκου, με την τοποθέτηση μπαρών για την καλύτερη εποπτεία.

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «δεν θα επιτρέψουμε το πάρκο Σχινιά, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής, να συνεχίσει να βρίσκεται στο έλεος της τύχης του. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε ένα πράσινο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Προστατεύοντας το περιβάλλον, συμβάλλουμε σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής».