Σε συνέχεια της εφαρμογής του σχεδίου «Δευκαλίων», αναχωρεί για την Κεφαλονιά C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το C-130 μεταφέρει επιπλέον σκηνές και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και ομάδα ανδρών των ΟΥΚ, οι οποίοι θα ελέγξουν τη μορφολογία του βυθού πλησίον της προβλήτας στο λιμάνι του Αργοστολίου, προκειμένου να καταστεί ασφαλής η προσέγγιση και πρόσδεση των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε λίγο αποπλέει και το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» μεταφέροντας ένα μικρομηχάνημα μηχανικού, 1 προωθητή γαιών, 1 φορτωτή, 1 εκσκαφέα τάφρου, 1 ανατρεπόμενο όχημα, 1 ρυμουλκό μεταφοράς μηχανημάτων, 1 αυτόνομο φωτιστικό πύργο, 1 ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, 1 όχημα τζιπ Mercedes 290 GD, 1 όχημα γενικής χρήσης Steyer, από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού και δύο οχήματα γενικής χρήσης με κινητά μαγειρεία εκστρατείας με επιπλέον το σκηνικό υλικό για την ανάπτυξη των μαγειρείων και διαμονής του προσωπικού, δύο υδροφόρα οχήματα, δύο οχήματα Magirus με 15 χημικές τουαλέτες και 1 όχημα τζιπ Terrano.

Την ίδια ώρα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ θα τελεί σε ισχύ μέχρι τη λήξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί το νησί.

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ενημερώνει τόσο για την εξέλιξη της κατάστασης όσο και για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Κεφαλονιά