Φοιτητές στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ζητώντας να περάσουν τα μαθήματα χωρίς εξετάσεις.

Σύμφωνα με το grtimes.gr oι φοιτητές αναφέρουν ότι δημιουργείται σοβαρό ζήτημα να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική εξεταστική, καθώς μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη σύνδεση στο διαδίκτυο και τον εξοπλισμό (λάπτοπ, μικρόφωνο, κάμερα). Παράλληλα, τονίζουν πως υπάρχουν πολλοί φοιτητές που δεν έχουν λάβει ακόμα τα συγγράμματα.

Oι φοιτητές αναφέρουν επίσης πως η πανδημία του κορονοϊού έφερε μια πολύ άσχημη κατάσταση στον τρόπο της διεξαγωγής των μαθημάτων λόγω της τηλεκπαίδευσης και η εξεταστική που ακολουθεί θα είναι με τους χειρότερους όρους για τους φοιτητές, οι οποίοι ζητούν να μην πληρώσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο Θωμάς Ντίντας, φοιτητής Νομικής τονίζει σύμφωνα με το grtimes πως «η εξεταστική που έχουμε μπροστά μας αποκλείει τεράστια γκάμα ανθρώπων, που είτε επειδή δεν έχει γίνει η διδασκαλία είτε λόγω της κατάστασης, παραιτείται και δεν συμμετέχει καν. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα μας, το οποίο, υπό τις συνθήκες μιας ολόκληρης πανδημία, είναι η μόνη λύση. Δεν θα φορτωθούμε όλα τα βάρη της πανδημίας εμείς».