Να επισκεφθεί την μητέρα του η οποία νοσηλεύεται με κορονοϊό σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, αιτήθηκε Ισπανός επιχειρηματίας που βρίσκεται στην Ελλάδα με περιοριστικούς όρους, μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν σε διαβατηριακό έλεγχο στους Ευζώνους διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα των Μαροκινών αρχών για απάτη.

Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε τελικά το αίτημά του να αρθούν προσωρινά οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε δεκαπενθήμερο, αλλά όρισε σε σύντομο χρονικό διάστημα -και ειδικότερα για τις 6 Μαίου- τη συζήτηση επί του αιτήματος έκδοσής του στο Μαρόκο.

Την απόρριψη του αιτήματος εισηγήθηκε και ο εισαγγελέας της έδρας που στάθηκε στις ισχύουσες απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση ικανοποίησης του αιτήματος υπάρχει κίνδυνος, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο όταν εξεταστεί η υπόθεση έκδοσής του.

Προηγουμένως, ο 43χρονος Ισπανός, απευθυνόμενος προς τους δικαστές, είπε ότι επιθυμεί «να συμπαρασταθεί στην άρρωστη μητέρα του» που προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, εργαζόμενη ως νοσηλεύτρια και «αυτή την στιγμή νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας». «Οι γονείς μου και η δουλειά μου είναι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μου» είπε, έχοντας στο πλευρό του τον πατέρα του που ήρθε στην Ελλάδα πριν ακόμη ισχύσουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις. Ο ίδιος δήλωσε έμπορος κακάο και η εταιρεία του εδρεύει στην Μαδρίτη.

Ο εκζητούμενος είχε συλληφθεί σε εκτέλεση εντάλματος του Μαρόκο, όπου κατηγορείται για απάτη, ύψους 150.000 ευρώ, με επιταγές τις οποίες φέρεται να υπέγραψε το 2016. Ο 43χρονος αρνείται την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.