Μέχρι την Τετάρτη καλούνται να αφήσουν τα δωμάτιά τους όσοι μένουν στις εστίες του ΑΠΘ

Τι πρόκειται να συμβεί με 30 αλλοδαπούς φοιτητές


ΕΛΛΑΔΑ
17:53
23/03/2020
Μέχρι την Τετάρτη καλούνται να αφήσουν τα δωμάτιά τους όσοι μένουν στις εστίες του ΑΠΘ
4
loading

Στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αυτήν τη στιγμή διαμένουν περίπου 250 άτομα, εκ των οποίων οι 30 αλλοδαποί προπτυχιακοί φοιτητές και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B' 956/21.03.2020 καλούνται από την Τετάρτη 25 Μαρτίου και με ισχύ έως 10 Απριλίου 2020 να αφήσουν τα δωμάτια τους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

«Κανείς δεν πρόκειται να μείνει στον δρόμο», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικος Παπαϊωάννου, διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει μέριμνα όπου διαπιστωθεί ανάγκη.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τους φοιτητές που έχουν δηλώσει τόπο μόνιμης κατοικίας εκτός Ελλάδας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος B' 987/22.03.2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία εξαιρεί την απαγόρευση λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων για τη στέγαση «φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή».

Επίσης, σχετικά με το προσωπικό του ΑΠΘ που απασχολείται στις διοικητικές υπηρεσίες, οι οποίες εξαιρούνται από την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματος, ο πρύτανης εξήγησε ότι σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής των αυστηρών περιορισμών στην κυκλοφορία, οι εργαζόμενοι προσήλθαν στην εργασία τους με προσωπική δήλωση, ενώ εντός της ημέρας μέσω των υπηρεσιών του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και με χρήση του ιδρυματικού τους λογαριασμού θα έχουν λάβει όλοι τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις για τις μετακινήσεις τους στο ΑΠΘ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  Το να τους βάλει τους φοιτητές σε 15ημερη καραντίνα πριν τους στείλει στα σπίτια τους, δεν το σκέφτηκε κανείς??? Μέναν 250 άτομα μαζί σε ένα κτίριο και μετά τους στέλνει σπίτια τους..... χωρίς κανένα έλεγχο?

 2. avatar Κώστας 7 +6

  Οι φοιτητές στο δρόμο
  Οι εισβολείς όμως σπίτι φαΐ λεφτά
  Πολύ ωραία
  Τι σύριζα, τι ΝΔ τι ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο παραμύθι

 3. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Πρωτοβουλία για εθελοντική συμβολή αποφοίτων και τελειόφοιτων φοιτητών της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής στη μάχη κατά της πανδημίας
  ...Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί, παράλληλα, κραυγή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, που παρά τα περιοριστικά μέτρα, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, των νοσοκομείων, των υγειονομικών, που δίνουν καθημερινή μάχη στα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, μέτρα υγιεινής κ.λπ.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2020/03/blog-post_230.html

 4. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Ρε τι άριστοι που μας κυβερνούν. Διώχνουν τους φοιτητές για να μεταφέρουν τον ιο στην επαρχεία. Εγκληματικά ηλιθιοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει