Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι 13 οδηγοί που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας

Τέλος στην επί 25 ημέρες ταλαιπωρία τους - Ειδική πτήση charter, ναυλωμένη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών


ΕΛΛΑΔΑ
6:59
20/03/2020
Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι 13 οδηγοί που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας
2
loading

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, οι 13 οδηγοί μεταφορείς, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας, επιστρέφουν στην Ελλάδα με ειδική πτήση charter, ναυλωμένη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η πτήση πραγματοποιείται παρά την απαγόρευση πτήσεων που υφίσταται στο Ιράκ λόγω του κορονοϊού και χάριν των άοκνων προσπαθειών όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Λαμβάνει έτσι τέλος η επί 25 ημέρες ταλαιπωρία των Ελλήνων οδηγών, οι οποίοι επέδειξαν, καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής, ιδιαίτερη υπομονή, κουράγιο και κατανόηση.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές στην Τουρκία και στο Ιράκ, προκειμένου να βρεθεί λύση στη δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει οι οδηγοί μεταφορείς.

Επίσης, έχουν γίνει ενέργειες για να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή, ώστε να αντιμετωπίσουν την μεγάλη οικονομική ζημία που υφίστανται, καθόσον υποχρεώθηκαν να αφήσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα, τα φορτηγά τους στο Ερμπίλ του Ιράκ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Aimilios

    καλα νεα, μπραβο

  2. avatar Χαχα

    Νομίζω οτι τα φορτηγά τους δεν προκειται να τα ξαναδούν !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει