«Με χαροποιούν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού που ανακοίνωσε για τα κέντρα υποδοχής προσφύγων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων των προσφύγων και των μεταναστών, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε τα εξής: «Ζήτησα από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Νότη Μηταράκη, την απολύτως λογική, αυτονόητη για μένα, μετατροπή των υφιστάμενων ανοιχτών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που υπάρχουν στα νησιά Κω και Λέρου, σε κλειστές, αφού η κρίση υγείας που βιώνουμε μας οδήγησε στον περιορισμό μετακινήσεων του πληθυσμού αυτών των νησιών. Βεβαίως, δεν θα μπορούσε κατά την γνώμη μου να εξαιρεθούν του μέτρου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στις δομές αυτές. Με χαροποιούν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης».

Για το ίδιο θέμα, επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε σήμερα ο δήμαρχος της Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο οποίος ζήτησε να υπάρξουν περιορισμοί στην κίνηση των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί, με δεδομένο ότι μέχρι τώρα τέτοιοι περιορισμοί δεν προβλέπονταν. «Η υγειονομική θωράκιση όλων των κατοίκων του νησιού, η προάσπιση της κοινωνικής ειρήνης και η προστασία του τουριστικού χαρακτήρα της Κω, δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν με κανένα τρόπο» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του νησιού.

Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας. «Ήταν κάτι που το είχαμε ζητήσει και εκφράζω την ικανοποίησή μου για τις ανακοινώσεις που έγιναν» ανέφερε ο δήμαρχος Λέρου.