Την εθνική οδό Πάτρας – Πύργου έκλεισαν χθες φορείς και κάτοικοι περιοχών της Ηλείας και της Αχαΐας, με αίτημα τη συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα και με φόντο και το θλιβερό τροχαίο που σημειώθηκε την Κυριακή.

Στη συγκέντρωση τελέστηκε και τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων ενώ τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το Ήλιδα Κάμπος, ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός είπε πως μετά την προσευχή του άκουσε τον Χριστό να του λέει να στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να δώσει εντολή για να αρχίσει ο δρόμος.

«Όλοι μας προσευχόμαστε και η ταπεινότης μου συνεχώς και ιδιαίτερα στον Θεό να δώσει μία λύση. Σήμερα το πρωί μετά την προσευχή μου στο μικρό εκκλησάκι που έχουμε στη Μητρόπολη, ιδιαίτερα θερμά λόγω των γεγονότων προσευχήθηκα, και για πρώτη φορά ακούω τον Χριστό και μου απαντάει: Γερμανέ, στείλε μήνυμα στον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό του να αρχίσει ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα αμέσως. Το μεταφέρω στον κ. πρωθυπουργό και τον παρακαλώ εκ μέρους όλων μας να δώσει εντολή να αρχίσει ο δρόμος γρήγορα για να σταματήσουν οι θάνατοι» είπε ο κ. Γερμανός.

Δείτε τη δήλωση στο βίντεο, από το 3:00 και μετά: