Για τη σεισμική δόνηση των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 00:46 την Τρίτη στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Καρπάθου, μίλησε στο newsbeast.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, επισημαίνοντας πως την είχε προβλέψει.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τόνισε πως η πρόβλεψη που είχε κάνει προ λίγων ημερών επιβεβαιώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Όπως δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας οι προγνώσεις είναι μια δουλειά με την οποία ασχολείται επί 35 χρόνια. «Οι προγνώσεις μας για τις σεισμικές δονήσεις είναι επίσημες καθώς τις στέλνουμε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» είπε.

«Δεν βγαίνουμε δημόσια να πανηγυρίσουμε όταν βγουν αληθινές γιατί είμαστε επιστήμονες και αυτό είναι το έργο μας» συμπλήρωσε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Λίγη ώρα νωρίτερα σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook είχε επίσης αναφερθεί στη σεισμική δόνηση ανοιχτά της Καρπάθου γράφοντας:

«Καλημέρα σας. Η συγκεκριμένη πρόγνωση μου, κατατέθηκε στις 6/2 στις 11:02 π.μ για σεισμό με μέγεθος 5 Ρίχτερ και σε παράθυρο χρόνου 7 ημερών έως 13/2 στην περιοχή που φαίνεται στον κύκλο του χάρτη. Σήμερα το πρωί στις 00:46 έγιναν τα 4,7 Ρίχτερ που φαίνονται με το βέλος. Είναι άλλο ένα παράδειγμα που ήθελα να σας δείξω, επειδή γράφονται πολλά αυτές τις ημέρες από πολέμιους της επιστήμης και της μεθόδου του φυσικού χρόνου για την πρόγνωση των σεισμών που ανέπτυξε ο Καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος».