Απεργιακή κινητοποίηση για το νέο ασφαλιστικό ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της


ΕΛΛΑΔΑ
17:07
23/01/2020
Απεργιακή κινητοποίηση για το νέο ασφαλιστικό ετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ
2
loading

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης, μόλις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, προαναγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως στη συνεδρίασή της, στις 16 Ιανουαρίου, αποφάσισε να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ της 25ης Οκτωβρίου 2019 για κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης, μόλις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή. Παράλληλα, όπως σημειώνει αποφάσισε να προχωρήσει, στο επόμενο διάστημα, σε εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από συσκέψεις ομοσπονδιών, νομαρχιακών τμημάτων και Γενικών Συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στόχος είναι να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας «για την αποτροπή ψήφισης του νέου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης».

«Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Οι βασικές διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ συνοψίζονται, ως εξής: «Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Η κυβέρνηση θωρακίζει τις αντιασφαλιστικές ανατροπές του νόμου Κατρούγκαλου
  Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/16), όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνει στη Βουλή τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.
  ....

 2. avatar Αγυγιρο κεφάλι

  Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστες απεργιακές κινητοποιήσεις υπήρχαν για τους προφανείς λόγους.. Σχεδόν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά νομοσχέδια ήταν υπέρ των πολλών...
  Σήμερα με την ακροδεξιά κυβέρνηση όπου εξυπηρετεί την ελίτ και τους εφοπλιστές οι άνθρωποι αρχίζουν να βγαίνουν ξανά στους δρόμους..Όλα μα όλα τα νομοσχέδια όπου πέρασαν ήδη από την βουλή είναι κατά των πολλών...
  Συγχαρητήρια για αυτούς που ξανά έβγαλαν αυτούς τους ληστές...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει