Αυτοί είναι οι νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί στην ακριτική γραμμή

«Ικανοποιούμε πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών» τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης


ΕΛΛΑΔΑ
21:40
13/12/2019
Αυτοί είναι οι νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί στην ακριτική γραμμή
1
loading

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί, που για πρώτη φορά θα συνδέσουν τη Θεσσαλονίκη με νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη με νησιά των Δωδεκανήσων, εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε, με σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, εγκρίθηκαν 18 νέοι απομακρυσμένοι προορισμοί που βρίσκονται, κυρίως, στην ακριτική γραμμή του βορειονατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

«Ικανοποιούμε πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών» τόνισε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

  • Ένα δρομολόγιο σύνδεσης νησιών του β/α Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αντί της Καβάλας
  • Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος
  • Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος
  • Ρόδος-Καστελόριζο
  • Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος
  • Πάτμος, Ικαρία, Φούρνοι

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την πρώτη φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας, η ετήσια αποζημίωση για την κάλυψη των άγονων γραμμών αυξήθηκε από τα 90 εκατ. ευρώ στα 130, συμπεριλαμβανομένης και της κάλυψης του αυξημένου κόστους των νέων καυσίμων κίνησης των πλοίων από το 2020.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΝΔ

    κ. Πλακιωτάκη και ένα με δύο δρομολόγια αεροπορικά από Σητεία προς Κάσο -Κάρπαθο -Ρόδο όπως ήταν και παλιά δεν θα μας ανάγκαζε να πηγαίνουμε μέσο Ηρακλείου !!!! Από την στιγμή που το αεροπλάνο έρχεται έως την Κάσο!! Ναι κύριε Υπουργέ και καλά το γνωρίζεται ότι η απόσταση είναι περίπου 50 μίλια!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει