«Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση», έλεγε ο Αντρέ Μπρετόν και αυτή η ρήση συμπυκνώνει τις αξίες, οι οποίες διέπουν την παρουσία και τη δράση του κορυφαίου ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife ERB, στην Ελλάδα.

Με την πολυετή και επιτυχημένη παρουσία του, ο Όμιλος, που είναι μέλος της Fairfax Financial Holdings Limited, έχει κατορθώσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και να κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο.

Όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα και οι υπηρεσίες, του Ομίλου, σχεδιάζονται με γνώμονα την ευημερία και τη βελτίωση της ζωής,του ατόμου, αλλά και του συνόλου.

Πιστός στις θεμελιώδεις αρχές του, ο Όμιλος Eurolife ERB, έχει οικοδομήσει σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που επιλέγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του.

Αυτή η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, επεκτείνεται σε όλα τα κομμάτια της δραστηριότητας του Ομίλου και φυσικά κορυφώνεται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπου όλα τα προγράμματα σχεδιάζονται και εκτελούνται με το βλέμμα στο κοινό καλό.

Ο Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB, που είναι ταυτόχρονα και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, έχει δεσμευθεί να επιστρέφει μέρος της κερδοφορίας του, προς το κοινωνικό σύνολο.

Ανταποκρίνεται, λοιπόν, στις προκλήσεις και τα σύγχρονα προβλήματα, αναπτύσσοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο κινείται σε τρεις βασικούς πυλώνες δράσεων:

·         Ποιότητας Ζωής: Στηρίζει την Ελληνική κοινωνία, στη μετά την κρίση εποχή.

·         Εκπαίδευσης και Πολιτισμού: Παρέχει και προωθεί τις αξίες και τα αγαθά της γνώσης και της μόρφωσης, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

·         Επιχειρηματικότητας: Στηρίζει νέες πρωτοβουλίες που δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας.

Σε αυτό το ιδεολογικό πλαίσιο, κοινωνικής προσφοράς οι δράσεις που αναπτύσσονται, έχουν την αμφίδρομη στήριξη κάποιων, από τους σημαντικότερους, στον τομέα τους, οργανισμούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, στους τομείς Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, η Eurolife ERB, υλοποιεί στοχευμένες δράσεις, σχετικές με την Τέχνη, τον Πολιτισμό, την Καλλιτεχνική Δημιουργία και την Ψυχαγωγία, οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά, νέους και ενήλικες, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με σκοπό την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης, ο Όμιλος Eurolife ERB συνεργάζεται με το Μουσείο Κυκλαδικής, προσφέροντας δράσεις για όλες τις ηλικίες. Ο Όμιλος υποστηρίζει συνολικά τις δράσεις του Μουσείου, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές του πρωτοβουλίες, σε όλη την επικράτεια:

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής: καλλιτεχνική δραστηριότητα που ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργικότητα των παιδιών

Workshops Σαββατοκύριακου: παιδικά εργαστήρια με πολλαπλές καλλιτεχνικές θεματικές.

SummerCamps: καλοκαιρινές δραστηριότητες διάρκειας μίας εβδομάδας, για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

CycladicLateNight: μουσικό event που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου και απευθύνεται σε νεανικό κοινό

Μουσειοσκευές: εκπαιδευτικές «βαλίτσες» που ταξιδεύουν σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της χώρας και προάγουν τη δημιουργική μάθηση των παιδιών για τον πολιτισμό.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Ο Όμιλος είναι Πάγιος Χορηγός του καλλιτεχνικού προγράμματος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, για τη σεζόν 2019-2020, ως αναγνώριση της σπουδαίας και σταθερής προσφοράς της στην πολιτιστική παραγωγή της χώρας. Αναλαμβάνοντας το ρόλο Πάγιου Χορηγού του προγράμματος, η Eurolife ERB, συμμετέχει στην αποστολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να προσφέρει υψηλής ποιότητας παραγωγές σε κάθε επισκέπτη της.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η πρώτη συνεργασία των δύο οργανισμών στο κομμάτι αυτό, ήταν η περιοδεία της όπερας – κουκλοθέατρο ElretablodemaesePedro, η οποία παρουσιάστηκε σε εννιά πόλεις της Β. Ελλάδας (Ιωάννινα, Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή, Ορεστιάδα).

Το αριστουργηματικό έργο του Μανουέλ ντε Φάγια, συνδυάζει τον μαγικό κόσμο της όπερας με το κουκλοθέατρο, σε ένα μονόπρακτο που εξιστορεί ένα από τα πιο συναρπαστικά επεισόδια του κλασικού έργου, «Δον Κιχώτης», του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Ο στόχος που υπηρετήθηκε με επιτυχία, ήταν η προώθηση του πολιτισμού, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και περιοχές της Ελλάδας.

Ο Όμιλος Eurolife ERB, θα συνεχίσει να πορεύεται με ενσυναίσθηση και γνώμονα την ευημερία και την εξέλιξη του κοινωνικού συνόλου.

Θα συνεχίσει να στηρίζει θερμά, τη δράση και το έργο, επιστημονικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και επιχειρηματικών ομάδων και να προσφέρει, μέσω αυτής της οδού, στους ανθρώπους.

Με δύναμη και έμπνευση από εκείνους, οι οποίοι επιλέγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, ο Όμιλος Eurolife ERB, δεσμεύεται να λειτουργεί ανταποδοτικά προς κάθε άνθρωπο που έχει επιδιώξεις και όνειρα και προσπαθεί να τα κατακτήσει.