ΑΣΟΕΕ: Ψήφισμα κατά της βίας και της ανομίας από 100 μέλη ΔΕΠ

Εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε παράνομη ενέργεια που εκδηλώνεται στο πανεπιστήμιο


ΕΛΛΑΔΑ
22:43
15/11/2019
ΑΣΟΕΕ: Ψήφισμα κατά της βίας και της ανομίας από 100 μέλη ΔΕΠ
2
loading

Περισσότερα από 100 μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπέγραψαν ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε παράνομη ενέργεια που εκδηλώνεται στο πανεπιστήμιο, και στηρίζουν θεσμικές αλλαγές και δράσεις που έχουν ως στόχο την ομαλή λειτουργία και αναβάθμιση του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου.

Η πράξη τους αυτή, όπως επισημαίνουν, έρχεται ως αντίδραση «στο κλίμα βίας και ανομίας που είναι παρόν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε πολλά άλλα ελληνικά πανεπιστήμια».

«Ως μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ζούμε στην καθημερινότητά μας το κλίμα βίας και ανομίας που είναι δυστυχώς παρόν στο πανεπιστήμιό μας και σε πολλά άλλα ελληνικά πανεπιστήμια», αναφέρουν στο ψηφισμά τους τα μέλη ΔΕΠ.

Επισημαίνουν ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι «ένα ανοιχτό κέντρο μάθησης και έρευνας με βάση την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τις αρχές της δημοκρατίας» και καταλήγουν: «Συνεπώς, είμαστε αντίθετοι σε κάθε παράνομη ενέργεια που εκδηλώνεται στο πανεπιστήμιο, και στηρίζουμε θεσμικές αλλαγές και συντεταγμένες δράσεις που έχουν ως στόχο την ομαλή λειτουργία και αναβάθμιση του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου».

Σημειώνεται, ότι το ψήφισμα υπέγραψε η πλειοψηφία των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του ΟΠΑ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Η μόνη ανομία είναι αυτή της κυβέρνησης η οποία νομοθέτησε το ξέπλυμα μαύρου χρηματος δίνοντας ασυλία στους τραπεζίτες και απαγορευόταν τη δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων. Μεταξύ άλλων το κράτος μέσω αυτού χάνει 300 κυρία το χρόνο

  2. avatar Απάντηση στους Εξωσχολικάυς.

    Του ΠΑΜΕ και τους οικοδόμους φοιτητές με τα μαδερια στους αιώνιους επαγγελματίες φοιτητές συνδικαλιστές τα νόθα δισέγγονα του Στάλιν . Αλλά και στα παιδιά με τις μολότοφ ανα χείρας και τις βαριοπούλες που εκπαιδεύουν για το ένοπλο αντάρτικο πόλεων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει