Σάλος και πολιτική αντιπαράθεση για τον Joker και τον έλεγχο αστυνομικών σε κινηματογράφους της Αθήνας

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη διατάξει ειδική ΕΔΕ - Όλο το χρονικό


ΕΛΛΑΔΑ
7:58
22/10/2019
Σάλος και πολιτική αντιπαράθεση για τον Joker και τον έλεγχο αστυνομικών σε κινηματογράφους της Αθήνας
17
loading

Ντόμινο αντιδράσεων προκάλεσε η έφοδος αστυνομικών σε κινηματογράφους της Αθήνας ώστε να απομακρυνθούν ανήλικοι που παρακολουθούσαν τον «Joker».

Αστυνομικοί εμφανίστηκαν σε δύο διαφορετικές κινηματογραφικές αίθουσες,  μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες που έγιναν από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη στον ΑΝΤ1, ενήργησαν αυτοβούλως και εκτός των ορίων των αρμοδιοτήτων τους. Η Υπουργός Πολιτισμού διευκρίνισε ότι έμαθε εκ των υστέρων την πρωτοβουλία των δύο και τόνισε πως ήδη ξεκίνησε η πειθαρχθική διαδικασία  Ξεκαθάρισε πως η καταταξη των ταινιών βασίζεται σε νόμο του Παύλου Γερουλάνου και πως δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την πλευρά του, που προανήγγειλε στο Twitter ότι «το βράδυ θα πάει να δει τον Τζόκερ με τον ανήλικο γιο του».

Ειδικοί Φρουροί: με νόμο του 1937 ο έλεγχος

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο ΓΓ Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος σημείωσε από την πλευρά του ότι, «οι αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να ανταποκριθούν όταν κληθούν για έλεγχο, ακόμα και στην περίπτωση που πρόκειται για έλεγχο που βασίζεται σε νόμο του 1937».

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει την παρέμβασή της στους δύο κινηματογράφους, διαψεύδει όμως κατηγορηματικά ότι της υπόθεσης επιλήφθηκαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών. Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

ΕΔΕ για τον Joker

Την απερίφραστη καταδίκη της για τον χειρισμό του περιστατικού με την προβολή της ταινίας «Joker» εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε χθες το μεσημέρι προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και τόνισε ότι οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, καλώντας την αστυνομία, υπερέβησαν το καθήκον τους. Μάλιστα αποκάλυψε ότι η ίδια έχει διατάξει ΕΔΕ και ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο Δημοσιουπαλληλικός Κώδικας.

Την ίδια ώρα έγινε και μία αποκάλυψη από τον γενικό διευθυντή σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου, Μάριο Κωστάκη, σύμφωνα με τον οποίο την καταγγελία για ανήλικους στις αίθουσες έκανε εταιρεία διανομής ταινιών.

«Να πάρουμε το θέμα του "Joker" ιστορικά. Χθες βράδυ ενημερώθηκα από το Γραφείο Τύπου ότι είχε δημιουργηθεί το περιστατικό αυτό στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες. Το πρώτο που έκανα ήταν να ρωτήσω τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού και τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού αν γνωρίζουν κάτι για το θέμα.

Η απάντηση που πήρα ήταν ότι όπως και εγώ και εκείνοι δεν ήξεραν τίποτα και βγήκε η ανακοίνωση που στείλαμε χθες. Επειδή υπήρχαν πληροφορίες στα ΜΜΕ ότι επρόκειτο για υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας ότι αν επιβεβαιωθεί ότι πράγματι είναι υπάλληλοι του υπουργείου, τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες όπως προβλέπονται από τον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα» είπε η κ. Μενδώνη, η οποία στη συνέχεια επεσήμανε την καταδίκη της για το γεγονός:

«Κατ' αρχήν και εγώ προσωπικά και ο ΓΓ καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής. Ομολογώ ότι με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και στις οικογένειές τους».

Στη συνέχεια η υπουργός αναφέρθηκε στις δύο υπαλλήλους που πραγματοποίησαν τον έλεγχο στις αίθουσες:

«Αυτό το οποίο προέκυψε αργά χθες το βράδυ είναι ότι πράγματι οι δύο κυρίες είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και μέλη πρωτοβάθμιας γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων. Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει 4 επιτροπές, οι οποίες γνωμοδοτούν για το αν μια ταινία είναι κατάλληλη για όλους, για το αν μια ταινία είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 12 ετών, αν μια ταινία είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών και αν είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

Οι δύο αυτές υπάλληλοι είναι μέλη της επιτροπής που ανάμεσα στα άλλα έχει δυνατότητα εισόδου ελευθέρως, με βάση ένα ειδικό δελτίο σε χώρους δημοσίων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου αποκλειστικών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Το θεσμικό πλαίσιο αυτό εκδίδεται κατά εξουσιοδότηση του νόμου 3905 του 2010 "Ενίσχυση και Ανάπτυξη της Κινηματογραφικής Τέχνης", είναι μία απόφαση του υπ. Πολιτισμού το 2011, η οποία αναθεωρείται το 2014 από τον τότε υπουργό, χωρίς όμως στο συγκεκριμένο εδάφιο να υπάρχει η παραμικρή αλλαγή.

Επομένως αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι οι συγκεκριμένες δύο κυρίες υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει ότι αυτομάτως φωνάζεις δυνάμεις καταστολής. Έχουν δικαίωμα να ελέγξουν, ο έλεγχος μπορεί να είναι σε πολλά επίπεδα. Μπορούν να ελέγξουν για παράδειγμα τον αιθουσάρχη για το αν ζητάει ταυτότητες για την είσοδο των ανηλίκων μέσα στην αίθουσα. Από τη διαδικασία αυτή μέχρι τη διαδικασία ότι καλώ δυνάμεις καταστολής αυτό απέχει πάρα πολύ».

Ιδιοκτήτης Αελλώ για το ντου στην ταινία Τζόκερ: Υπήρχαν και μικρά παιδιά για άλλα έργα και έβλεπαν τα πιστόλια

Σε έξαλλη κατάσταση ήταν ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου Αελλώ για το ντου των αστυνομικών στην ταινία του Τζόκερ (Joker).

O ιδιοκτήτης του κινηματογράφου Αελλώ, Παναγιώτης Τσακαλάκης, μιλώντας στον Realfm τόνισε ότι «έφεραν 50 αστυνομικούς για να ελέγξουν ένα ανήλικο; Στο ΑΕΛΛΩ ήρθαν μία μηχανή της αστυνομίας με δύο άτομα, μετά άλλες 15 μηχανές με δύο άτομα και ένα περιπολικό. Μπαίναν μέσα και τρομοκρατήθηκε ο κόσμος. Υπήρχαν και μικρά παιδιά που έβλεπαν άλλα έργα και έβλεπαν τα πιστόλια και τα κουμπούρια να μπαινοβγαίνουν στους κινηματογράφους».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θέλουν να μας πάνε καμία πενηνταριά χρόνια προς τα πίσω απ' ότι φαίνεται. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχει κριθεί κατάλληλο από τις ηλικίες 12, 14 και 15 χρονών. Στην Ελλάδα κρίθηκε από 18. Εμείς στο ταμπλό μας και στο ταμείο μας γράφουμε ότι είναι από 18, το λέμε και στους πελάτες μας. Ο νόμος μας υποχρεώνει να έχουμε τη σήμανση.

Το 12χρονο δεν μπαίνει μέσα, μιλάμε για παιδιά 17 και 16 ετών που δεν φαίνονται, τους ζητάς ταυτότητα και σου λένε δεν την έχω μαζί μου. Τι να κάνουμε εμείς; Τη στιγμή που είναι μαζί με τους γονείς τους, τι πρέπει να κάνουμε, να μαλώσουμε με τους γονείς;».

Ερωτηθείς αν οι αστυνομικοί του είπαν «σταμάτησε την προβολή και άναψε τα φώτα», ο κ. Τσακαλάκης απάντησε καταφατικά. «Φυσικά, εκτός διαλείμματος».

Πολιτικές αντιδράσεις

Τα δύο περιστατικά σε κινηματογράφους στο Μαρούσι και στα Πατήσια προκάλεσαν και έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Θέση πήρε πρώτος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούσης, ο οποίος μέσω ανακοίνωσής του δήλωσε πως «θα ενεργοποιηθεί κάθε κοινοβουλευτικό μέσο», ενώ στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία χιουμοριστική ανάρτηση, η οποία καταλήγει «κατακεραυνώνοντας» τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ραγκούσης: Θα ενεργοποιήσουμε κάθε κοινοβουλευτικό μέσο

Σε ανακοίνωσή του, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, αναφέρει «Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα πριν από λίγο επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκείμενου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών. Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου. Οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ άσχημες εποχές τους».

Τσίπρας: Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ

«Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοΐδης», σχολιάζει, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογράφους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, ειδικότερα, ότι το περασμένο Σάββατο πήγε σινεμά, «ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ», «σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το Τζόκερ». «Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το "Τζόκερ". Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα. Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Την ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο. Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα. Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει την τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του '60, ίσως και ακόμη πιο πίσω... Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε. ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα...#joker

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις

Πυρά Χρυσοχοΐδη σε Τσίπρα

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την ανάρτηση του πρώτου στο Instagram για την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογράφους που έπαιζαν τον Joker.

«Η Αστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες» αναφέρει μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

«Δήλωσα ήδη ότι σήμερα θα πάω με τον 15χρονο γιο μου να δω την ταινία Τζόκερ. Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό πολίτη και προφανώς θα έπρεπε να είναι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα.

Υ.Γ.: Ο Α. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει. Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτηση με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ. Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας» καταλήγει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΣΥΡΙΖΑ: Μενδώνη και Χρυσοχοΐδης Τσακώνονται ποιος θα πάρει το φιάσκο του Τζόκερ στα χέρια του

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «Από το πρωί το πανελλήνιο παρακολουθεί την Υπουργό Πολιτισμού να τσακώνεται σε ζωντανή μετάδοση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το ποιος θα πάρει το φιάσκο του «Τζόκερ» στα χέρια του. Η κα Μενδώνη μέμφεται την ΕΛ.ΑΣ και διατάσσει ΕΔΕ για τους υπαλλήλους του υπουργείου της. Η ΕΛ.ΑΣ αδειάζει την κα Μενδώνη και αποκαλύπτει ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που έκαναν τις καταγγελίες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην κα Μενδώνη και σαρκάζεται και την ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας ότι θα πάει να δει την ταινία με τον ανήλικο γιο του. Και τώρα με γελοίες διαρροές προσπαθούν να πείσουν ότι τους φταίει, ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που τους φταίει δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο «Τζόκερ» αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο με πολλούς γελωτοποιούς και ακόμη περισσότερους ακροβάτες».

Κίνημα Αλλαγής: μετατρέπουν την Αστυνομία ξανά σε… Χωροφυλακή

«Από τη φημολογία για fake news περάσαμε στην οργή της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού. Όμως ακόμη και ο υπερβάλλων ζήλος υπηρεσιακών παραγόντων έχει άμεση σχέση με μια περιρρέουσα πολιτική αντίληψη, που μετατρέπει την Ελληνική Αστυνομία ξανά σε χωροφυλακή. Από τις δήθεν μεταρρυθμίσεις, στην επιστροφή στο χθες. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται πολλές παρτίδες για να βγάλει τζόκερ...»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σχολιάζοντας, στο Open, την παρέμβαση της Αστυνομίας σε κινηματογράφους για το αν παρακολουθούσαν ανήλικοι την ταινία «Joker» σημείωσε ότι είναι μια καταδικαστέα κίνηση και πως η αστυνομία δεν πρέπει να έχει ρόλο παιδονόμου. Πρόσθεσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά την αστυνομία παιδονόμο είναι του '37 επί δικτατορίας Μεταξά που δεν άλλαξε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar Τι δεν καταλαβαίνεις;

  Η δεξιά είναι διαχρονικά η ίδια. Γι'αυτό θέλει να επιβάλει νόμους του 1937 του δικτάτορα Μεταξά! Άλλωστε το έχουν δηλώσει... Είναι θαυμαστές του δικτάτορα Πινοσέτ!

 2. avatar αυτο που καταλαβα εγω μετα τη συνεντευξη της μενδωνη

  ειναι οτι η νδ τα εχει κανει ακομα πιο [...] τα υπουργειο απο τον συριζα..

 3. avatar νεκρος των πρεσπων

  μετα τις ηρωικες μαχες (τρεχαλες) που εκαναν οι καργκιζομακεδονομαχοι με τις χλαμυδες βρηκαν τωρα νεο εχθρο να κυνηγησουν . τον τζοκερ..

 4. avatar Απλάκι

  Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία και συγκεκριμένα η εταιρία που έχει την ταινία του Βαρουφάκη και βαράει μύγες. Ο νόμος που εφαρμόστηκε είναι ο νόμος του συριζαίου Ραγκούση του 2010 . Οπότε απο συριζάιους ξεκίνησε το συμβάν και λόγο συριζονόμου εφαρμόστηκε.

 5. avatar τωρα περαν των εργασιακων η νδ μας γυρναει 100 χρονια πισω

  και σε ζητημα ελευθεριών. μπραβο σε οσους τους ψηφισαν

 6. avatar Συριζαίoς

  Δεν λήγουν οι νόμοι στα 50 χρόνια όπως τα μακαρόνια;

  1. avatar τριαλαρο

   από το 2010 έχουν περάσει 50 χρόνια???

  2. avatar απο οτι φαινεται ληγουν

   για να παρανομει ο υπουργος σας και να βελεπι την ταινια με τον 15χρονο γιο του

 7. avatar ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

  Νοσταλγικές εποχές σαν τότε που τα ντου της αστυνομίας γίνονταν στα τσοντάδικα. Αλάσκα, Λίνα, Ιντεάλ,Κεραμεικός.... τι άλλο θα δούμε......

 8. avatar Υπέθετα

  Υπέθετα ότι το αυτονόητο είναι η προστασία της ευαίσθητης εφηβικής ψυχής κι όχι τα μικροπολιτικά και άλλα συμφέροντα... Μετά εξανιστάμεθα για το εφηβικό μπούλινγκ, την αναρχία κλπ. Ο κ Χρυσοχοίδης τι δουλειά έχει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όταν μας δηλώνει πως σκόπιμα θα παραβεί τον νόμο, μη χάσει τους "προοδευτικούς" ψηφοφόρους του?

 9. avatar Έχουμε τρελαθεί εντελώς σ αυτή τη χωρα

  Κυρία Μενδωνη επιτέλους,φαίνεστε και σοβαρή!!! Αλλά με τη χτεσινή σας συνέντευξη αυτοεξευετελιστηκατε εντελώς. Είναι δυνατόν να μας λέτε ότι δύο υπάλληλοι προκάλεσαν όλο αυτό το χαμό και κανένα από τα δύο υπουργεια δε γνώριζε τίποτα. Κανένας ανώτερος; Δηλαδή κάνει καταγγελία ο κάθε υπάλληλος, εισβάλει η αστυνομία σε ένα δημόσιο χώρο που παραβρίσκονται τόσοι άνθρωποι και κανείς δε γνωρίζει τίποτα!!! Δε δίνεται καμμία εντολή από ανώτερους. Ε,τότε εσάς γιατί σας πληρώνουμε; Αφού οι υπάλληλοι έχουν τέτοιες εξουσίες και αρμοδιότητες, εσείς τι ρόλο παίζεται; Να σας βλέπουμε στα κανάλια, στις δεξιώσεις και στα κοινωνικά event μόνο; Ντροπη !!! Σε αυτή τη χώρα ένας υπουργός μια φορά να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ωραία θα ήταν!!! Για όλα πάντα φταίει κάποιος άλλος.

  1. avatar τριαλαρο

   οι ΔΥ έπρεπε να είχαν ειδοποιήσει την διευθύντριά τους, και ως εκεί. Πράγμα που βγήκε ότι και είχαν κάνει.
   Μα ξέρεις πως λειτουργεί η αστυνομία????
   Έχω αστυνομικό τμήμα δίπλα από το σπίτι μου. Αν καλέσω το 100 και κάνω καταγγελία, τα κεντρικά του 100 μέσω ασυρμάτου ανακοινώνει στα περιπολικά/μηχανές να πάνε εκεί. Απαντάει κάποιο όχημα/μηχανή και πηγαίνουν αυτοί να ελέγξουν την καταγγελία (με τα όπλα τους).

   Όλα αυτά είναι νομοθετημένα.
   Τώρα αν θες να λέγεσαι Έλληνας πολίτης με δικαίωμα ψήφου και δεν γνωρίζεις τους νόμους του κράτους του οποίου είσαι πολίτης, καταπατώντας έτσι ένα από τα πρώτα άρθρα του συντάγματος, πρόβλημά σου. Είναι από τις πρώτες υποχρεώσεις των ελλήνων πολιτών.
   Επίσης, όταν κάποιος έχει μια άποψη/γραμμή(κομματική) καλό είναι να ελέγχει και στο ιντερνετ τι παίζει με νόμους. Το σχόλιο του αρχηγού σας εντελώς άκυρο, λάθος και επικίνδυνο. Αν και είμαι σίγουρη, ότι αν έμενε θα επεδίωκε κατάληση του συντάγματος. Επίσης, δείχνει και τι "φτωχός" γονειός είναι.
   Αιντε να κανονίσετε ραντεβού να τα πάτε τα παιδιά σας μαζί με τον παντελώς άκυρο τσίπρα και τους παρατρεχάμενους, σε τσοντάδικα.

  2. avatar Τρέλλες…

   Καλό μου παιδί με τις τόσες απορίες, καλό είναι να ξέρεις ότι στον πραγματικό κόσμο ο οποιοσδήποτε, είτε πουλάει σκόρδα στην λαική, είτε είναι πρόεδρος δημοκρατίας, είτε ανήλικος, είτε υπάλληλος του υπουργείου πολιτισμού, έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να καλέσει την δημόσια αρχή όταν παραβιάζεται κάποιος νόμος. Δεν χρειάζεται δηλαδή πριν το κάνει να ενημερώσει πρώτα την μαρίκα την γειτόνισσα, τον κυρ-μήτσο, ή τον προιστάμενό του και να πάρει την άδειά του, απλά απευθύνεται στην αστυνομία, η οποία τότε έχει υποχρέωση να παρέμβει. Τώρα αν ο νόμος είναι στραβός, καθόλου δεν φταίει ο πολίτης ούτε η αστνομία, αλλά αυτοί που έχουν την ευθύνη να νομοθετούν, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα. Αυτά...

 10. avatar η μενδωνη ειναι καλη μονο

  για να σκαλιζει πετρες στο στρυμωνα κατ' εντολη του τονυ του γκαβου (μεγας δημοκρατης και οψιμος νεοδημοκρατης) παρεα με την εγκυρα ακυρη δημοσιογραφισκα της κακιας ωρας παναγιωταρεα.

  1. avatar χαχαχαχαχαχαχαχα

   συριζοτρολλ τζόκερ

 11. avatar Μετά τους μαϊμού νεκρους

  Σε πολυτεχνειο- ΕΡΤ ήρθαν και οι μαϊμού νεκροί του Τζόκερ από την αναλγητη φασιστική δεξιά.
  Η αριστερά εχει αποδειξει διαχρονικά ότι είναι παιδιά του Χίτλερ και του Στάλιν στην προπαγάνδα της μπουρδας

 12. avatar Εεεεετσι

  τζόκερ αντιπολίτευση με καραγκιοζάκια συριζοτρολλ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει