Κομισιόν: Καλεί την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, να εφαρμόσουν την οδηγία για τα απόβλητα

Εάν αυτά τα κράτη μέλη δεν λάβουν μέτρα εντός δύο μηνών, η Επιτροπή προειδοποιεί ότι μπορεί να εκδοθεί αιτιολογημένη γνώμη


ΕΛΛΑΔΑ
21:03
10/10/2019
Κομισιόν: Καλεί την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, να εφαρμόσουν την οδηγία για τα απόβλητα
4
loading

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί 15 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων που υπέχουν δυνάμει της ενωσιακής νομοθεσίας για τα απόβλητα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ενωσιακή νομοθεσία για τα απόβλητα απαιτεί από τα κράτη-μέλη να υποβάλουν στοιχεία στην Επιτροπή. Μέχρι σήμερα, συνολικά 15 κράτη-μέλη δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που υπέχουν δυνάμει μιας σειράς νομικών πράξεων, όπως της οδηγίας για τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, της οδηγίας για τις ηλεκτρικές στήλες και τους συσσωρευτές και τα απόβλητα ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, της οδηγίας για τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους, της οδηγίας για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας, και του κανονισμού για τις μεταφορές αποβλήτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οδηγία, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με τις ηλεκτρικές στήλες και τους συσσωρευτές και τα απόβλητα ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, τα κράτη-μέλη υποχρεούνται να υποβάλλουν στην Επιτροπή, εντός συγκεκριμένου αριθμού μηνών από το τέλος του έτους αναφοράς, εκθέσεις σχετικά με τον τρόπο απόκτησης των δεδομένων που είναι αναγκαία για τον υπολογισμό του ποσοστού συλλογής. Τα κράτη-μέλη υποχρεούνται επίσης να υποβάλλουν εκθέσεις για τα επίπεδα ανακύκλωσης που επιτυγχάνονται κάθε σχετικό ημερολογιακό έτος και για την επίτευξη των αποδόσεων ανακύκλωσης που ορίζονται στην οδηγία.

Μέχρι σήμερα οι εν λόγω υποχρεώσεις δεν έχουν τηρηθεί από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Ελλάδα, τη Σουηδία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία όσον αφορά το 2016 και/ή το 2017.

Εάν αυτά τα κράτη μέλη δεν λάβουν μέτρα εντός δύο μηνών, η Επιτροπή προειδοποιεί ότι μπορεί να εκδοθεί αιτιολογημένη γνώμη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ομαδα Προβληματισμου για την Αντιμετωπηση της Πολιτικης Διαφθορας (ΟΠΑΠΔ)

  Καλό θα ηταν η Commission τώρα να ενδιαφερθεί και να καλεσει την Ελλαδα να αντιμετωπισει πρώτα τα όποια πολιτικά αποβλητα υπαρχουν, που μας χρεοκοπησαν και που λεηλατησαν τον Ελληνικο λαό και κατοπιν ας την καλεσει να ενδιαφερθει και με την ανακυκλωση των σκουπιδιων..!. . . Και επειδή τα Ελληνικά κομματα προφανως αλληλουποστηριζονται και στην ψυχρα ολα δουλευουν τον Λαο, πιστευουμε οτι εφτασε πλέον η ωρα να αναλαβει η Ευρ, Ενωση να παρασχει στην Ελλάδα αναγκαστική δικαστική συνδρομή και να αναλαβουν με δικους τους εισαγγελεις και δικαστικους, την διερευνηση ολων τα αναφερόμενων απο τα Ελληνικα κομματα ως σκανδαλα ,που ελαβαν χωρα την τελευταια εικοσαετια δλδ απο 1999 εως και τό 2019 , γιατι ειναι πλέον προφανές οτι η δική μας δικαιοσύνη εμποδιζεται να προχωρησει, απο την εκάστοτε πολιτική ηγεσία ..........!!Μονο ετσι θα βοηθηθεί η Ελλαδα και θα παταχθει η τυχόν πολιτική διαφθορά ,αλλά και θα υπαρξουν ετσι και καποιες πιθανοτητες να τους επιστραφούν μέρος εστω των χρηματων απο τα δάνεια που μας εδωσαν. ..!!
  Δυσάρεστα μεν και υποτιμητικά σιγουρα τα παραπάνω , αλλα δεν βλεπουμε δυστυχώς να υπαρχει και αλλη λύση. !!.

  1. avatar @οπαπδ

   Στο τελευταιο οτι δεν θα παρουν οι ανοητοι ευρωπαίοι πισω αυτα τα μυρια που μας εδωσαν για δανεια, εχετε σιγουρα μεγάλο δικιο... ... !
   Αυτά λένε στο εντευκτηριο της Βουλης, μου ειπε φιλος βουλευτής και κανουν πλάκα με αυτούς που μας τα εδωσαν. !

 2. avatar Ο κονομας

  Όπου γάμος και χαρά ή Βασίλω πρώτη.

 3. avatar Απαράδεκτα κράτη !

  Τελικά τα κράτη είναι οι εγκληματίες ! Καίνε τα Δάση , πετάνε απόβλητα σε θάλασσα και στεριά , μπαζώνουν παραλίες και ρέματα ! Χτίζουν ό, τι ναναι , όπου νάναι ! Καθάρματα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει