Μπήκαν τελικά οι υπογραφές για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των Σκοπίων από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η υπογραφή της συμφωνίας είχε «παγώσει» προσωρινά λόγω των εκλογών στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει το news.gr, σε περίπτωση που δεν προχωρούσε τελικά η απόφαση αυτή, σύμφωνα με ΝΑΤΟικές πηγές, η επόμενη χώρα που είχε δηλώσει την διάθεσή της να αναλάβει την εναέρια αστυνόμευση στην περιοχή αυτή ήταν η Τουρκία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Lieutenant General Vasko Gjurchinovski στην έδρα του Γ’ Σώματος Στρατού στην Θεσσαλονίκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, υπεγράφη, από τους δύο Αρχηγούς, ως εκπρόσωποι των δύο χωρών, η Τεχνική Συμφωνία (Technical Agreement) Αστυνόμευσης του εναέριου χώρου (Air Policing) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, από Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».