Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο αλλά και αρχές της επόμενης βδομάδας.

Για σήμερα, Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές, πιθανώς στα βόρεια και βορειοδυτικά της χώρας (Ήπειρος, βόρειο Ιόνιο). Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν έως τους 29 με 30 βαθμούς στην Αθήνα και στην κεντρική Ελλάδα.

Με λιακάδα θα «κυλήσει» και η Παρασκευή, με μοναδικές εξαιρέσεις του καιρού η συννεφιά στα ορεινά της Δράμας και της Ξάνθης και ένας μερικώς ισχυρός βοριάς στο Θερμαϊκό. Στους 32 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Την Τετάρτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Σάββατο 28-09-2019

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά και την Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 29-09-2019

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το πρωί στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δευτέρα 30-09-2019 και Τρίτη 01-10-2019

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις το πρωί στα δυτικά και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ, την Τρίτη βαθμιαία στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 02-10-2019

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.