O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Δημοσθένης Πάκος βρέθηκε καλεσμένος στο πάνελ πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ μιλώντας για την επικαιρότητα και το ζήτημα που η παρούσα κυβέρνηση έχει θέσει αρκετά ψηλά ως προτεραιότητα, εκείνο των Εξαρχείων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πάκος μίλησε και για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη Νεάπολη Εξαρχείων βγάζοντας εκφράζοντας ένα «παράπονο» για την αντιμετώπιση της αστυνομίας από μερίδα κόσμου της περιοχής

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Πάκο, κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στέγασης προσφύγων και μεταναστών, μαγαζί αρνήθηκε να πουλήσει καφέδες σε αστυνομικούς.

«Χθες και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την εκκένωση των καταλήψεων, στην περιοχή της Νεάπολης Εξαρχείων, πήγαν δύο αστυφύλακες να πάρουν έναν καφέ. Και δεν τους πουλούσε καφέ το μαγαζί».

Ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου που βρισκόταν στο πάνελ τον διέκοψε λέγοντας: «κάποιοι πηγαίνουν στο μαγαζί και του λένε “αν πουλήσεις καφέ στους μπάτσους τελείωσε”».

Για να συνεχίσει ο κ. Πάκος λέγοντας: «Πως έχει δικαίωμα κάποιος να πει δεν πουλάω στον μπάτσο καφέ», τονίζοντας πως «πρέπει να απομονώσουμε και τα στοιχεία εκείνα στην πολιτική ζωή, τα οποία υποστηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους, εάν υπάρχουνε».