Το τρομοκρατικό χτύπημα της προηγούμενης Πέμπτης ξύπνησε πολλές μνήμες. Αλήθεια, τι κάνουν τα μέλη της 17Ν που αθωώθηκαν ή αποφυλακίστηκαν εκτίοντας τις ποινές τους;

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ:
Αποφυλακίστηκε το 2007 και σήμερα εργάζεται σε εταιρεία πώλησης οικοδομικών υλικών.

ΘΩΜΑΣ ΣΕΡΙΦΗΣ: Αποφυλακίστηκε το 2007, παντρεύτηκε και έχει ένα κοριτσάκι. Εργάζεται σε εστιατόριο.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αφέθηκε ελεύθερος εκτίοντας τα 3/5 της ποινής του. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και έχει επιχείρηση επιπλοποιίας.

ΠΑΥΛΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ: Καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια και αφέθηκε ελεύθερος το 2005. Είναι συνταξιούχος και διαμένει στο Γαλάτσι.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΣΩΛΗΣ:
Αποφυλακίστηκε πριν από μερικούς μήνες και εργάζεται πάλι σε μεσιτικό γραφείο.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Σε α’ βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών. Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ομοφώνως στο Εφετείο. Διαμένει στη Σταμάτα και έχει ανοίξει νέο κεραμοποιείο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΕΛΙΟΣ: Σε α’ βαθμό καταδικάστηκε σε 25 χρόνια αλλά δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή του. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και παντρεύτηκε. Στο εφετείο καταδικάστηκε σε ποινή 22 χρόνων, χωρίς αναστολή και σήμερα βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Στη φυλακή παραμένουν οι Δ. Κουφοντίνας, Αλ. Γιωτόπουλος, Σ. Ξηρός, Χρ. Ξηρός, Β. Ξηρός, Β. Τζωρτζάτος, Ηρ. Κωστάρης και Π. Τσελέντης.

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής