Συνταρακτικό βίντεο από κατοίκους που βλέπουν τη φωτιά που μόλις έχει ξεσπάσει στο δάσος στην περιοχή της Νέας Μάκρης, δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Η φωτιά φαίνεται να πλησιάζει τα σπίτια και οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία τους, έχοντας ειδοποιήσει την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Η φωτιά δημιούργησε ένα πύρινο τείχος και η λάμψη από τις φλόγες είχε κάνει τη νύχτα μέρα. Τα δύο μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα έκαναν τους κατοίκους να φοβηθούν για τα σπίτια αλλά και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η πυρκαγιά έπληξε περιοχές «φιλέτο» στη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα πάνω από το Λιβίσι και την Αγία Μαρίνα, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα.

Η αστυνομία και η Πολιτική Προστασία ενημέρωναν πόρτα πόρτα τους κατοίκους τις μεταμεσονύχτιες ώρες ότι η περιοχή μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκκενωθεί.

Η φωτιά έφτασε σε μικρή απόσταση από τα σπίτια και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου τα ξημερώματα με τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Υπόνοιες για εμπρησμό

Οι κάτοικοι εκφράζουν υποψίες για δράση εμπρηστών ή πυρομανούς στην περιοχή, ενώ εκφράζουν την απορία τους για τα δύο ταυτόχρονα μέτωπα.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στην Αττική δήλωσε ότι η πυρκαγιά ήταν πολύ δύσκολη και λόγω της ώρας που εκδηλώθηκε αλλά και λόγω της θέσης της.

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι τη φωτιά «την έβαλε χέρι».

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι στο δάσος «ξεφυτρώνουν» συρματοπλέγματα, φράχτες και πωλητήρια οικοπέδων, ενώ τονίζουν ότι έχουν επανειλημμένα ειδοποιήσει τις Αρχές. Λένε επιπλέον πως δεν είναι τυχαίο ότι οι φωτιές μπαίνουν βράδυ.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι η χθεσινή «είναι η έβδομη φωτιά μέσα σε εννέα ημέρες».