Στη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια πέφτουν με το πρώτο φως τις ημέρας στη μάχη πυροσβέστες και εναέρια μέσα.

Στόχος, να εκμεταλλευτούν πλήρως το κενό που αφήνουν οι άνεμοι, οι οποίοι κόπασαν κατά την διάρκεια της νύχτας, αναμένεται όμως να ενισχυθούν εκ νέου νωρίς το πρωί.

Περίπου έως τις 9 το πρωί, οι άνεμοι αναμένεται να διατηρηθούν έως 4 μποφόρ, ενώ από την ώρα εκείνη έως και το μεσημέρι θα ενισχυθούν φτάνοντας ακόμα και τα 7-8 μποφόρ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και μετά θα κοπάσουν.

Με το πρώτο φως της ημέρας πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, όπως και δύο ιταλικά αεροσκάφη που βρίσκονται ήδη από την νύχτα στην Ελλάδα, ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες με σκοπό να περιορίσουν την καταστροφική πυρκαγιά με το τεράστιο μέτωπο των 11 χιλιομέτρων στην Κεντρική Εύβοια.

Την νύχτα, συνεχείς ήταν οι αναζωπυρώσεις έξω από τα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατάνια, όμως οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν και αυτές τις εστίες.

Στην Εύβοια επιχειρούν από χθες 227 πυροσβέστες, 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής και στρατού, δυνάμεις εθελοντών και το κινητό Επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής «ΟΛΥΜΠΟΣ».