ΑΔΕΔΥ: Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την καταβολή 13ου και 14ου μισθού και την επανανομοθέτησή του

«Αλήθεια, οι ανώτατοι δικαστές με το ίδιο σκεπτικό κρίνουν και τις περικοπές των δικών τους αποδοχών, όταν αποφασίζουν σχετικά;»


ΕΛΛΑΔΑ
1:13
23/07/2019
ΑΔΕΔΥ: Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την καταβολή 13ου και 14ου μισθού και την επανανομοθέτησή του
9
loading

Τη συνέχιση της διεκδίκησης με κάθε συνδικαλιστικό τρόπο της καταβολής του 13ου και 14ου μισθού και της επανανομοθέτησής του ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη δημοσίευση των αποφάσεων του ΣτΕ για το 13ο και 14ο μισθό. Παράλληλα, καλεί τη νεοκλεγείσα κυβέρνηση, «όπως είχε καλέσει και την προηγούμενη, με πολιτική της απόφαση να επαναχορηγήσει τον 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους».

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Δημοσιεύθηκαν, στις 19 Ιουλίου 2019, οι υπ΄ αριθμ. 1307-1316/19 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι οποίες κρίνουν συνταγματική τη διάταξη του Ν. 4093/12, με την οποία καταργήθηκε πλήρως ο 13ος και 14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων. Η απόφαση, βέβαια, ήταν ήδη γνωστή, μέσω διαρροών, από τις 20 Μαΐου του 2019, μέρα που συνεδρίασε η Ολομέλεια του ΣτΕ για το θέμα».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η απόφαση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους 600.000 δημοσίους υπαλλήλους της χώρας μας, αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του ΣΤ τμήματος του ΣτΕ, το οποίο, μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε κρίνει, με συντριπτική πλειοψηφία 6-1 αντισυνταγματική την εν λόγω διάταξη».

«Εκείνο, όμως, που πραγματικά προκαλεί και δημιουργεί αισθήματα οργής και αγανάκτησης είναι το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι, "... παρά τις περικοπές των δώρων, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι στα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, συγκρινόμενες με το όριο φτώχειας και με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα"» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας τα εξής:

«Αλήθεια, οι ανώτατοι δικαστές με το ίδιο σκεπτικό κρίνουν και τις περικοπές των δικών τους αποδοχών, όταν αποφασίζουν σχετικά; Η ιστορία δείχνει ότι το ακριβώς αντίθετο πράττουν. Όταν πρόκειται για περικοπές στους δικούς τους μισθούς, τις κρίνουν αντισυνταγματικές. Γι΄ αυτό και επί όλων των κυβερνήσεων εισπράττουν αναδρομικά.

Τους καλούμε, λοιπόν, αφού θεωρούν αξιοπρεπές το επίπεδο διαβίωσης των δημοσίων υπαλλήλων να αναπροσαρμόσουν στο ίδιο επίπεδο και τις δικές τους αποδοχές, συμβάλλοντας, έτσι, στην "προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης".

Προφανώς και δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι κάτι τέτοιο θα γίνει» υπογραμμίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Με το ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν

  Με τη ΝΔ ούτε καλά καλά το μισθό σας δε θα παίρνετε!
  Όσο για τους συνταξιούχους... κλάφτα Χαράλαμπε!

 2. avatar Από τον Εβραικο και ζήτησε συγγνώμη.

  Εγώ μια απορία μόνο εχω: Πως το συμβούλιο της επικράτειας στη μια του συνεδρίαση αποφασιζει πως οι περικοπές είναι αντισυνταγματικες και στην επόμενη πως είναι συνταγματικες;

 3. avatar Δημόσιοι Υπάλληλοι

  Τρομάρα τους, θέλουν και δώρα για το ξύσιμο!

 4. avatar Hector1955

  ΑΔΕΔΥ:«Αλήθεια, οι ανώτατοι δικαστές με το ίδιο σκεπτικό κρίνουν και τις περικοπές των δικών τους αποδοχών, όταν αποφασίζουν σχετικά;»
  Α, όχι, όχι. Εδώ ισχύει: \"Τα καλά και συμφέροντα (ταις ψυχαίς) ημών\". Η παρένθεση παραλείπεται...

 5. avatar Kritongr

  Το είπε ο Μητσοτάκης, Εσθονία θα μας κάνει, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Ελλάδα Η χώρα χωρίς ΔΥ. Ανέκδοτο. Είναι κάτι σαν τα μοντέρνα, μετά το 2000 μετρό του κόσμου, πουθενά οδηγοί, μόνα τους πάνε και έρχονται, ενώ εδώ... Προσλαμβάνουν και Προσλαμβάνουν, και ποτέ δεν φτάνουν και όλο απεργίες, βασανίζουν όπως όλοι οι ΔΥ τον κόσμο

 6. avatar Social Distortion.

  Ούτε τον 1ο μισθό δεν αξίζετε τεμπεληδες.

  1. avatar Old man

   Ουτε εσύ αξίζεις αυτά που περνεις ανόητε

 7. avatar όταν σας έλεγαν να ενσωματωθεί στο μισθό δεν θέλατε συνδικαλιστές,

  γιατί άραγε; ΔΥ είμαι λέτε να μην το θέλω; αλλά αφού στην ευρώπη δεν υπάρχει αυτό...

  1. avatar @οταν σας ελεγαν

   Γιατι το μισθο δεν στο κοψανε; αυτοι που βγηκαν τωρα να μας σωσουνε και νας μας φερει δουλειες ο αδωνης

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει