Έγκλημα, άβατα, ασφάλεια. Αυτές πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς. Επισημαίνουν ωστόσο ότι για να δοθεί λύση στα προβλήματα αυτά πρέπει να υπάρξει σχέδιο, στρατηγική, μέσα και εμψύχωση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά του υπουργείου, και όχι, όπως λένε χαρακτηριστικά, «Fast Track διαδικασίες».

Στο newsbeast.gr μίλησε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το προσωπικό και τα μέσα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν, κάνοντας λόγο για οχήματα – σακαράκες και λειψανδρία. «Ο νέος υπουργός έχει την εμπειρία, τη γνώμη και τα εχέγγυα για να φέρει αποτέλεσμα» τόνισε για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όσο για τα Εξάρχεια και το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αναμένεται να έρθει στη Βουλή στα τέλη Ιουλίου και αφορά μεταξύ άλλων και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι μόνο με σωστή επιχειρησιακή δράση της ΕΛ.ΑΣ. θα διωχθούν οι κουκουλοφόροι και οι εγκληματίες από τα πανεπιστήμια.