Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, οι έρευνες για τον εντοπισμό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Eaton Suzanne,  που με την επιστημονική της ιδιότητα βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Τα ίχνη της αγνοούνται από το πρωί της Τρίτης όταν και ξεκίνησε πεζοπορία στην περιοχή του Κολυμβαρίου.

Η κινητοποίηση των τοπικών αρχών και εθελοντών που αδιάκοπα συμμετέχουν στις έρευνες είναι μεγάλης έντασης και απαιτήσεων ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είναι επαρκής ώστε να λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης της 60χρονης.

Εκτός από την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, με δυνάμεις που μέχρι και χθες ενισχύθηκαν, στη συντονισμένη επιχείρηση εντοπισμού της Αμερικανίδας βιολόγου, συμμετέχουν αρκετοί εθελοντές από ξηρά και αέρα.

Special flight searching for missing person

Special flight searching for missing person. Ειδική πτήση ερευνας αγνοούμενης 60χρονης Αμερικανίδας στο Κολυμπάρι Χανίων.

Posted by Αερολέσχη Χανίων / Aeroclub of Chania on Saturday, July 6, 2019

Αεροσκάφος της Αερολέσχης Χανίων «χτενίζει» μαζί με drone της ΠΥ την περιοχή από αέρος ενώ ενισχυμένες με εθελοντές είναι και οι επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες, από  πεζά τμήματα των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Χανίων,  η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου, ακόμα και κλιμάκιο εθελοντών από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Τις προηγούμενες ημέρες οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε όλη την ακτογραμμή από Κολυμπάρι μέχρι Μένιες και Ραβδούχα, σε όλη τη χερσόνησο Ροδωπού και στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο των κόλπων Χανίων και Κισσάμου ενώ σήμερα έγιναν έρευνες και στο φαράγγι στα Αφράτα.

Δυστυχώς, τίποτα δεν βοηθά τις αρχές στο να εκτιμήσουν έστω οτι βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό της αγνοούμενης ενώ υπενθυμίζεται ότι η είδηση της εξαφάνισης της 60χρονης κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.