Ο Χανιώτης ναυαγοσώστης, Βασίλης Βροντάκης, τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/06) θα επιχειρήσει να διασχίσει κολυμπώντας την απόσταση από τη Χώρα Σφακίων μέχρι και την ακριτική Γαύδο. Ο λόγος που θα το κάνει αυτό, είναι για να στείλει τo μήνυμα της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης και της εθελοντικής προσφοράς σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ο τολμηρός κολυμβητής θα καλύψει μια απόσταση 20 ναυτικών μιλίων σε περίπου 12 ώρες, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα του εγχειρήματος.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «στόχος μου είναι να ενημερωθούν φορείς, αρχές και πολίτες για το έργο του “Ορίζοντα”, ενός συλλόγου που χρόνια τώρα στηρίζει παιδιά και ενήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας. Παράλληλα, να αναδειχθεί και να προωθηθεί το μήνυμα του εθελοντισμού και η σημασία της δωρεάς μυελού των οστών».

Η προσπάθεια του Βασίλη Βροντάκη στηρίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους δήμους Σφακίων και Γαύδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφακίων.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του θα συνοδεύεται -για λόγους ασφαλείας- από μικρά σκάφη, ενώ ο ίδιος καλεί όσους επιθυμούν να καλύψουν κολυμπώντας μαζί του μέρος της απόστασης.

* Οι φωτογραφίες είναι από τον λογαριασμό του Βασίλη Βροντάκη στο Facebook.