Ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση του άντρα που το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού συνοδού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Σε βάρος του αστυνομικού, του οποίου ο άντρας που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πατρών, του είχε αφαιρέσει το όπλο και είχε αυτοπυροβοληθεί, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΔΕ διατάχτηκε προκειμένου να διερευνηθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο άντρας αφαίρεσε το όπλο του αστυνομικού που τον συνόδευε καθώς και αν ο αστυνομικός τηρούσε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας περί σωστής φύλαξης οπλισμού.

Παράλληλα έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα Πατρών. Ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει τον αστυνομικό για κατάθεση.

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα Indymedia έχει αναρτηθεί ένα κείμενο για την υπόθεση, όπου τίθενται μια σειρά από ερωτήματα, όπως γιατί υπήρχε πρόσβαση και αφαιρέθηκε το όπλο από τη θήκη του αστυνομικού, «η οποία υποτίθεται ότι οφείλει να βρίσκεται ειδικά ασφαλισμένη για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών;».

Παράλληλα, γιατί το όπλο ήταν γεμάτο και απασφαλισμένο στη θήκη, μέσα στο νοσοκομείο; Το τρίτο ερώτημα αφορά τον άντρα που αυτοπυροβολήθηκε και το γιατί «δεν παραλήφθηκε μετά τη μεταφορά του από ειδικά εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της ψυχιατρικής κλινικής, το οποίο θα ήταν κατάλληλο για να αξιολογήσει την ψυχική του κατάσταση και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες;».