Οι πολίτες την Κυριακή 26 Μαΐου κλήθηκαν να προσέλθουν στις κάλπες ώστε να βγάλουν τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους και τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων.

Όπως σε κάθε εκλογική μονομαχία δεν έλειψαν τα απρόοπτα τα οποία προξένησαν είτε γέλιο είτε απορία για τους εμπνευστές τους. Όπως το ζευγάρι νεόνυμφων στην Πάτρα το οποίο πήρε τον κουμπάρο και τα παρανυφάκια και πήγε μέχρι το εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει.

Απορία προξένησαν οι δύο ψηφοφόροι στην Αργολίδα οι οποίοι πήγαν στο εκλογικό κέντρο… καβάλα στ’ άλογο. Αλλά κυριολεκτικά. Άφωνοι έμειναν οι πολίτες στο εκλογικό τμήμα Λευκακίων στο Ναύπλιο όταν είδαν δύο άνδρες να φθάνουν στο σχολείο και να δένουν τα άλογα στο προαύλιο μέχρι να ψηφίσουν.

Λίγο πιο βόρεια και στα Ιωάννινα μία από τις γηραιότερες ψηφοφόρους στη χώρα, ηλικίας 103 ετών δεν έχασε ούτε αυτή την εκλογική μάχη και πήγε κανονικά στο εκλογικό κέντρο για να ασκήσει το δικαίωμά της.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι πρωτοφανείς εικόνες στην Ανδραβίδα Ηλείας όπου οι πολίτες αναγκάστηκαν να ψηφίσουν σε μία παράγκα καθώς το σχολείο στον Σταφιδόκαμπο κρίθηκε ακατάλληλο. Στην Ηγουμενίτσα δύο υποψήφιοι από αντίπαλες παρατάξεις πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο εκλογικό κέντρο και κατέληξαν στο νοσοκομείο για ράμματα.

Τέλος μεταξύ άλλων στα Τρίκαλα παρολίγον να υπήρχαν… γεννητούρια μέσα στο εκλογικό τμήμα καθώς σε μία έγκυο, την ώρα που ψήφιζε, έσπασαν τα νερά με αποτέλεσμα να φτάνει τελευταία στιγμή στο νοσοκομείο της πόλης ώστε να γεννήσει.