Αλλαγές στη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Προς την έξοδο οι αορίστου χρόνου υποχρεωτικής εκπαίδευσης


ΕΛΛΑΔΑ
8:22
25/02/2013
Αλλαγές στη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο
4
loading

Ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαρτίου, προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο νέο καθεστώς μέσα στο 2013.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει λάβει προτάσεις από ειδική ομάδα στελεχών του Δημοσίου, που συστήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνογνωσία στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης, με προτεραιότητα την αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών και τη συναφή αξιολόγηση του προσωπικού της διοίκησης.

Σύμφωνα με το εισηγητικό, οι Έλληνες εμπειρογνώμονες προτείνουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τη ριζική αναδιάρθρωση του πλαισίου της κινητικότητας και συγκεκριμένα εισηγούνται τον διαχωρισμό της κινητικότητας από τη διαθεσιμότητα.

Η κινητικότητα να ισχύσει για όλο το προσωπικό, με μετακινήσεις οικειοθελείς ή υποχρεωτικές ανά πενταετία.

Από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου που υπολογίζονται σε περίπου 54.000 άτομα κινδυνεύουν περισσότερο όσοι ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης.

Ειδικά οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που είναι εκείνοι και με τα λιγότερα προσόντα είναι εκείνοι που κινδυνεύουν άμεσα να μην βρουν νέα θέση στα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και έτσι μετά την παρέλευση του 12μηνου να βρεθούν εκτός Δημοσίου.

Αντί αποζημίωσης για την απόλυση αυτή θα ληφθεί υπόψη το 75% του μισθού που λάμβαναν σε αυτό το 12μηνο.

Η εισήγηση εξαιρεί από τη διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους με ειδικά προσόντα, όσους προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ και τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης που ξεπερνούν τους 2.000

Επίσης θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα υπάλληλοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί σε διαθεσιμότητα ή εφεδρεία, εκείνοι οι οποίοι έχουν σύζυγο ή παιδιά με αναπηρία από 67% και άνω αλλά και οι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar trikorfos

  ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΗ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ 50 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!! ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

 2. avatar JB

  Πλαστά πτυχία που έχουν κατατεθεί για τον διορισμό ή την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων,εκατοντάδες (χιλιάδες) υπάλληλοι που είχαν εξαφανιστεί από τις υπηρεσίες τους λόγω...
  ψυχολογικών προβλημάτων, εργαζόμενοι του Δημοσίου που είχαν καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια και δεν είχαν απασχολήσει τα πειθαρχικά συμβούλια της υπηρεσίας τους αλλά και ξενόγλωσσοι δημόσιοι λειτουργοί που δεν γνωρίζουν γρυ αγγλικά...

  1. avatar giannis

   Μπα , αυτά δεν τους ενδιαφέρουν ,το μόνο που βρήκαν οι φωστήρες να προτείνουν είναι να φύγουν οι αορίστου χρόνου. Εχω αγανακτησει με τις πολεοδομίες που είναι γεμάτες μόνιμους υπαλλήλους που θέλουν μίζα για να κάνουν την δουλειά που ήδη πληρώνονται.

 3. avatar giannis

  Αυτά τα μέτρα τα προτείνουν οι μόνιμοι υπάλληλλοι για να γλιτώσουν οι ίδιοι. Με τους μόνιμους με χαμηλά προσόντα που μπήκαν από παράθυρο τι θα γίνει δεν θα τους ενοχλησει κανένας? αίσχος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει