Βγήκαν στους δρόμους οι μαθητές για το κλίμα

«Είμαστε εμείς η γενιά της αλλαγής» το κεντρικό σύνθημα


ΕΛΛΑΔΑ
13:53
24/05/2019
Βγήκαν στους δρόμους οι μαθητές για το κλίμα
2
loading

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος δήλωσε: «Βρίσκομαι εδώ για να συμπαρασταθώ σε αυτή την εκδήλωση που διοργανώνουν οι μαθητές. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που γίνεται και που βγαίνουν και στην Ελλάδα τα παιδιά στο δρόμο. Είναι ένα φλέγον ζήτημα αυτό που συμβαίνει με την πλανητική υπερθέρμανση».

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εμείς η γενιά της αλλαγής», οι μαθητές κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για τη διάσωση του περιβάλλοντος και του πλανήτη ξεκίνησαν από την πλατεία του Μοναστηρακίου και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα παραδοθεί κείμενο αιτημάτων στους εκπροσώπους της ελληνικής Πολιτείας.

Σε συνεννόηση με τη διεθνή μαθητική/φοιτητική ομάδα Fridays For Future (FFF), η ελληνική ομάδα FFF Athens είναι υπεύθυνη για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «στις 30 Νοεμβρίου 2015, την παραμονή της έναρξης της Διεθνούς Διάσκεψης του Παρισιού για το Κλίμα (COP21), μαθητές, φοιτητές, πολίτες όλου του κόσμου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών διοργάνωσαν το 1ο Climate Strike, με τρία κύρια αιτήματα:Τη μετάβαση σε 100% "καθαρές" και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον άμεσο τερματισμό των εξορύξεων ορυκτών καυσίμων. Την υποστήριξη των θυμάτων της κλιματικής αλλαγής, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στις πιο ευάλωτες κοινωνικά & οικονομικά ομάδες παγκοσμίως. Οι μαθητές επέλεξαν την 24η Μαΐου, για να διαδηλώσουν «ώστε να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη για όλους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar lololo

    Όταν μεγαλώσετε και δείτε πως δουλεύει ο πραγματικός κόσμος θα γελάτε με τις πορείες σας...

  2. avatar Αγυγιρο κεφάλι

    Άλλοι αυτοί πάλι;;;
    Μετά τις πορείες από φιλοζωους,τις πορείες ομοφυλόφιλων,τις πορείες των ανθρώπων που δεν τρώνε κρέας,τις πορείες υπέρ των γυναικείων και του αδύναμου φύλου,τώρα ήρθαν άλλοι τεμπέληδες.....

    Ένα τσούρμο απο κατσουλινες όλη η Ελλάδα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει