Ευθείες βολές κατά των κομμάτων της Αριστεράς εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, σχετικά με την φορολόγηση των πιστών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ένα λάθος της Αριστεράς. Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς», σχολίασε στον Alpha 9,89 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Κατηγόρησε δε, τα κόμματα της Αριστεράς ότι επιθυμούν αποχριστιανοποίηση του Ελληνισμού. «Αυτή η στιγμή η Αριστερά μιλά συνέχεια για το διαχωρισμό έθνος-εκκλησία. θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στο γένος των Ελλήνων;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ δεν θέλουν τη συμπόρευση έθνους-εκκλησίας», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί «ούτε χρυσή ελπίδα, ούτε μαύρη νύχτα».

«Προβάλλει το εθνικισμό και καλώς τον προβάλει» σημείωσε ο Σεβασμιότατος, ενώ υπογράμμισε πως «η Χρυσή Αυγή πρέπει να αποβάλει κάποια πράγματα, όπως τις παγανιστικές ιδεοληψίες».

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος χαρακτήρισε ως «πολιτική κουταμάρα» τις δηλώσεις του κ. Κουράκη, «γι’ αυτό προσπάθησε να το μαζέψει»,

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σημείωσε πως «είναι δυνατόν να λέμε τέτοιες απόψεις τη στιγμή που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσεως. Με την ίδια λογική όσοι δεν έχουν παιδιά δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους για σχολεία».

«Μόνο θετικές αντιδράσεις είχαμε μετά το χτεσινό μου κήρυγμα που είπα ”φέρτε τα λεφτά πίσω”», πρόσθεσε.

«Αυτοί που πολέμησαν τον Χριστόδουλο σήμερα τον ακολουθούν», σχολίασε ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Δανιήλ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι, ενώ βγήκε το θρήσκευμα από την ταυτότητα, «ο κ. Κουράκης προτείνει να μπει στη φορολογική δήλωση ώστε να φορολογούνται οι χριστιανοί».

Με αφορμή τα 5 χρόνια από την απώλεια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο Σεβασμιότατος Δανιήλ συνέχισε λέγοντας: «Ο Μακαριστός ήταν προφητική προσωπικότητα, ο νους του εκάλπαζε. Εγνώριζα την αγάπη του για τη νεολαία, ήταν 30 και 40 χρόνια μπροστά από την εποχή του. Προσπάθησε να βοηθήσει την κοινωνία και την Εκκλησία μας να ανέβει λίγο ψηλότερα από εκεί που ήταν».