Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε ειδική σύσκεψη στην οποία θα εξετασθούν τα προβλήματα του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα γενικώς, αλλά και σχέδια και προτάσεις αντιμετώπισης των ζητημάτων που αντιμετωπίζει κάθε ναυπηγείο ξεχωριστά, η οποία θα γίνει σε χρόνο που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου Γιάννης Στεφανόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε τριμελής αντιπροσωπεία των απεργών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού και ειδικό συντονιστή για το θέμα, Νίκου Αναστασόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανόπουλο, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απόφαση κατά την πρόσφατη συνάντηση του υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τον Χ. Αλμούνια στις Βρυξέλλες, για να αναλάβουν τα ναυπηγεία τη ναυπήγηση πολεμικών σκαφών τρίτων χωρών.

Οι εργαζόμενοι στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο πραγματοποίησαν σήμερα γενική απεργία διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων για ένα και πλέον έτος και την κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, μία ημέρα την εβδομάδα. Παράλληλα δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Οι απεργοί που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Νίκης έχουν αποχωρήσει και το τμήμα του δρόμου που είχε κλείσει δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.