Ένας άνδρας που φοράει ένα κίτρινο μπλουζάκι φέρεται να είναι πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου καθώς η παρουσία του έχει καταγραφεί τόσο στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας όσο και από κάμερες κινητών τηλεφώνων.

Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, στην περιοχή της Ομόνοιας, στην Αθήνα.

Άγνωστο παραμένει το τι προηγήθηκε της επίθεσης στο κοσμηματοπωλείο καθώς και το τι συνέβη στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην επίθεση στο κοσμηματοπωλείο και την άφιξη των αστυνομικών σωμάτων.

Η οικογένεια του Ζακ ανέθεσε την έρευνα σε ομάδα Πανεπιστημίου του Λονδίνου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Ο άνδρας διακρίνεται να μιλά με τον Ζακ Κωστόπουλο και να παραμένει για αρκετή ώρα στην οδό Γλάδστωνος όπου βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο. Η ανάλυση του υλικού που αποκαλύπτει και τις κινήσεις του άνδρα, έρχονται στη δημοσιότητα από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Γκλόντσμιθ που συνδύασε το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και κινητά τηλέφωνα, ενώ κάτι ανάλογο είχε κάνει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο πανταχού παρών

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον ρόλο του άνδρα με την κίτρινη μπλούζα που καταφέρνει να είναι παρών στα γεγονότα που κατέληξαν στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο άνδρας με το κίτρινο t-shirt, το ξεβαμμένο μπλε τζιν και τα παπούτσια με σόλες ανοιχτού πράσινου χρώματος φαίνεται για πρώτη φορά στην κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος παπουτσιών επί της οδού Πατησίων να περπατάει προς τη Γλάδστωνος.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος άνδρας εμφανίζεται έξω από το κατάστημα «Βενέτης» στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, όπου υπάρχει και η πρώτη οπτική καταγραφή του Ζακ Κωστόπουλου. Ο Ζακ είναι έξω από το κατάστημα κοντά στον άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι και σε άλλους δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων μπαίνει στο αρτοποιείο, παίρνει ένα μπουκάλι νερό και το προσφέρει στον Ζακ.

Ο Ζακ φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια να μπει στο κατάστημα και ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι τον εμποδίζει έντονα, σύμφωνα με το Omniatv.com.

Ήδη από αυτό το σημείο αναδεικνύεται ο περίεργος ρόλος του συγκεκριμένου ατόμου, καθώς δεν προκύπτει κανένας λόγος να εμποδιστεί ένας άνθρωπος που δεν έχει τίποτα απειλητικό να μπει σε ένα αρτοποιείο κι ενώ αυτό είναι ανοιχτό για τον κόσμο.

Υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο που δημιουργεί ερωτηματικά. Στο βίντεο ο ίδιος άνδρας βρίσκεται κοντά στην ομάδα των αστυνομικών που έχουν βάλει χειροπέδες στον Ζακ και είναι ο μοναδικός άνθρωπος με πολιτικά ρούχα που βρίσκεται τόσο κοντά στο περιστατικό καθώς οι πολίτες έχουν απομακρυνθεί. Ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι φαίνεται ακόμα να κρατάει στο χέρι του κάτι που μοιάζει με γκλοπ, σαν αυτά που έχουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ενισχύοντας τα ερωτήματα για το ρόλο του.

Μέχρι στιγμής, ο άνδρας αυτός δεν έχει ταυτοποιηθεί ώστε να κληθεί ως μάρτυρας, η αστυνομία δεν τον αναγνωρίζει ούτε μπορεί να τον βρει, σύμφωνα με την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. μόλις μία μέρα αφότου ο ανακριτής είχε ζητήσει τον μήνα Οκτώβρη να εντοπιστούν οι άντρες που είχε καταγράψει η κάμερα του καταστήματος Βενέτη.

Η μαρτυρία του συγκεκριμένου άνδρα είναι κρίσιμη για την κατανόηση των γεγονότων που οδήγησαν τον Ζακ Κωστόπουλο στο κοσμηματοπωλείο και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την πλήρη διαλεύκανση του θανάτου του 33χρονου, καθώς έχει παρακολουθήσει όλα τα γεγονότα και μπορεί να αποσαφηνίσει πτυχές που παραμένουν άγνωστες.