«Έχουν δίκιο, αλλά πρέπει να επιβιώσω», δηλώνει μία 63χρονη γυναίκα που δικάζεται αυτές τις μέρες στην Κατερίνη για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, καθώς πουλούσε χόρτα και αυγά σε δρόμο της πόλης χωρίς να έχει άδεια μικροπωλητή.

«Με αυτά εδώ, 20-30 ευρώ βγάζω και χαίρομαι, μέχρι να πάω σπίτι τα ξοδεύω», δήλωσε η 63χρονη στον Alpha, συνεχίζοντας: «Έκαναν καταγγελία τα μαγαζιά τα άλλα. Αυτοί έχουν δίκιο, γιατί εμείς είμαστε παράνομοι, να πούμε και την αλήθεια. Ήρθε η αστυνομία, μας πήρε, πλήρωσα στην εφορία εγώ 100 ευρώ το πρόστιμο, τώρα την Παρασκευή έχω το δικαστήριο».

Όπως εξήγησε, για την άδεια αγρότη απαιτούνται ασφάλιση και ταμειακή μηχανή, όμως αυτή πουλά απλά ό,τι βγάζει ο κήπος της. «Θέλω δέκα θερμοκήπια, 15 στρέμματα, πού να τα βρω; Εγώ έχω τον μπαχτσέ μου, έχω τις κοτούλες μου, ό,τι βγάζω εδώ, λίγα πράγματα», ανέφερε.

Η 63χρονη είναι μία από τις τρεις γυναίκες μικροπωλήτριες που δικάζονται αυτές τις μέρες στην Κατερίνη. Η μεγαλύτερη από τις τρεις είναι 83 ετών και είχε συλληφθεί επειδή πουλούσε χόρτα, ενώ μία από τις τρεις, σύμφωνα με την 63χρονη, κρίθηκε με επιείκεια και αθωώθηκε όταν εμφάνισε στο δικαστήριο το πιστοποιητικό υγείας.