Μια εθελοντική ομάδα ναυαγοσωστών, η οποία μετέβη από την Αθήνα στην Κρήτη, προκειμένου να τροφοδοτήσει με βασικά είδη πρώτης ανάγκης τα χωριά που έχουν αποκλειστεί, έπεσε επάνω σε μια ανήμπορη να συνεχίσει την προσπάθειά της να εγκαταλείψει τον τόπο της ηλικιωμένη κυρία.

Κατά τη διάρκεια προσέγγισης ενός χωριού στα Χανιά, η ομάδα συνάντησε κοντά στο χωριό Σκορδαλού την γιαγιά Ειρήνη, η οποία προσπαθούσε με πατερίτσες να φύγει από τα χαλάσματα, αλλά κόλλησε σε ένα σημείο της διαδρομής.

Ο Σπύρος Μιτριτσάκης μοιράστηκε την περιπέτεια της ηλικιωμένης γυναίκας, αλλά και την προσπάθεια από εκείνον και την ομάδα του για να τη βγάλουν από τα χαλάσματα, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:

«Σήμερα μας περίμενε άλλη μια μεγάλη έκπληξη.

Προσπαθώντας να κάνουμε το αδύνατο δυνατό για να προσεγγίσουμε το αποκλεισμένο χωριό Σκορδαλού, να πάμε ψωμί φρέσκο, ιατρική βοήθεια και να προσφέρουμε Πρώτες Βοήθειες, ακροβατώντας στο διαλυμένο δίκτυο, συναντήσαμε έκπληκτοι εγκλωβισμένη τη γιαγιά Ειρήνη!

Ξεκίνησε, έφυγε, γιατί το σπίτι της κατέρρεε,πέρασε -άγνωστο πώς- ένα λόφο με πεσμένους βράχους, αλλά μετά, μπροστά υπήρχε χάος, πεσμένος δρόμος, χαράδρα και δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον γιο της, τον Γιάννη, ούτε μπρος ούτε πίσω.

Αποκαμωμένη μόλις μας είδε έβαλε τα κλάματα…

Αλλαγή σχεδίων. Ο εθελοντής ιατρός συνέχισε να προσεγγίσει το χωριό κι εμείς έπρεπε να πάμε τη γιαγιά πάνω στον κεντρικό δρόμο.

-Ξεκινήσαμε μια επιχείρηση απίστευτης δυσκολίας.

Χαρακτηριστικό ότι η λάσπη από το πεσμένο βουνό είναι τόση πολύ, που ο Σταύρος έπεσε μέσα μέχρι τους μηρούς! Σε κάποιο σημείο στήσαμε γέφυρα τριών μέτρων, ενώ ένα άλλο σημείο είχε πλάτος 40 εκατοστά και από κάτω γκρεμός.

-Κυριολεκτικά βήμα-βήμα, μέτρο-μέτρο, σε μια πολύωρη και κοπιαστική προσπάθεια καταφέραμε και βγάλαμε τη γιαγιά Ειρήνη επάνω.

Η συγκίνηση στο τέλος απερίγραπτη. Χωρίς υπερβολή, συζητούσαμε και με τους ντόπιους τι θα γίνονταν αν δεν τύχαινε η αποστολή μας να βρεθεί εκεί. Στην ερημιά, την απεραντοσύνη και τη σκληρότητα ενός γκρεμισμενου και παγωμένου βουνού.

-Κι όμως η επιχείρηση δεν έληξε εδώ.

Επαναλάβαμε την ίδια διαδικασία με έναν νέο αυτή τη φορά, με πρόβλημα ουρικής αρθρίτιδας στα γόνατα. Περπατούσε κανονικά, ευτυχώς δεν χρειάστηκε ούτε να τον μεταφέρουμε εμείς, ούτε τίποτα».

Με τη συνέχεια της ανάρτησης να περιλαμβάνει ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά και γενικά όπου υπάρχει ανάγκη.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο από τον λογαριασμό στο Facebook του Σπύρου Μιτριτσάκη: