«Χαιρόμαστε που το υπουργείο υιοθέτησε την πρότασή μας να καταργηθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ικανοποίηση για την εξέλιξη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Ν. Νίτσας


ΕΛΛΑΔΑ
22:37
20/02/2019
«Χαιρόμαστε που το υπουργείο υιοθέτησε την πρότασή μας να καταργηθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ»
2
loading

Τη σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που θα αντικαταστήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, προβλέπει -μεταξύ άλλων- το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και έχει τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις».

«Αρκούν οι επτά ιατρικές σχολές της χώρας για να αναλάβουν το έργο και τις αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ», σχολίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος Νίτσας, με αφορμή το επικείμενο τέλος στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μία πρόταση που έχει κάνει ο ΙΣΘ από το 2012.

«Με ιδιαίτερη χαρά μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι το υπουργείο αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μία πρόταση που έχουμε κάνει ως Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από το 2012. Δυστυχώς, όμως, παρότι δομές όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ απέτυχαν να επιτελέσουν το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκαν -και απετέλεσαν μόνο γραφειοκρατικές δομές για διορισμούς ημετέρων- βλέπουμε ότι η διακοπή της λειτουργίας έγινε για να δημιουργηθεί ένα νέο ΚΕΕΛΠΝΟ με νέους διορισμούς», σημείωσε σχετικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνουμε και πάλι προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ -και κάθε ΚΕΕΛΠΝΟ ή όπως αλλιώς θα λέγεται- μπορούν πλήρως να ασκηθούν και να καλυφθούν με τη βοήθεια των επτά ιατρικών σχολών της χώρας και μάλιστα χωρίς καμία επιβάρυνση για τον φορολογούμενο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar κοκος 3

    άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς....από κεελπνό σε Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, οι υπάλληλοι από τον αέρα που ήταν γίνονται μόνιμοι σε προσωποπαγείς θέσεις καθώς από τους 600 !!! (ούτε το υπουργείο υγείας δεν έχει τόσες θέσεις) μόνο οι 3 ήταν οργανικές...τι να λέμε νομιμοποίηση της εκ παραθύρου πρόσληψης...και με το ερρίκος ντυνάν έτσι κάπως έγινε, οι παραθυρόπροσληφθέντες έγιναν πιο μόνιμοι από τους μόνιμους....

  2. avatar True

    Θα καταργηθούν και τα βύσματα που μπήκανε από το παράθυρο? Πρώτη φορά αριστερή χολέρα και η τελευταία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει