Σε ρυθμούς απεργίας κινείται σήμερα και η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες.

Στις 10.30 δίνουν ραντεβού έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στις 9:30 ιδιοκτήτες ταξί, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Χειρόφρενο τραβάνε και τα ταξί της Θεσσαλονίκης, καθώς το σωματείο «Ερμής» αποφάσισε 24ωρη απεργία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής, αντί της στάσης εργασίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών Αγοραίων-Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης.

Κλειστά θα είναι και τα καταστήματα μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, καθώς και τα περίπτερα, αφού η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις.