Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και διαδήλωσαν κατά των νέων οικονομικών μέτρων με βασικό σύνθημα «φτάνει πια», στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Αρκετά καταστήματα έμειναν κλειστά, καθώς επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα που απηύθυναν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) οργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, την οποία ακολούθησε πορεία. Στην ίδια πορεία προστέθηκαν τα μπλοκ της Πρωτοβουλίας Σωματείων και του αντιεξουσιαστικού χώρου που έκαναν προσυγκέντρωση στην Καμάρα.

Στην κεφαλή της πορείας ΕΚΘ-ΕΔΟΘ τέθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τα πληρώματα τους που στη διάρκεια της διαδρομής έβαζαν σε λειτουργία τις σειρήνες. Όταν έφτασαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τα ασθενοφόρα περικύκλωσαν το κτήριο. Ένα μέρος των διαδηλωτών πέταξε σακούλες με σκουπίδια έξω από την είσοδο του υπουργείου. Το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι στους δήμους, σε υπό ιδιωτικοποίηση εταιρίες (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ), εργολαβικοί εργαζόμενοι στη καθαριότητα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί και φοιτητές

Οι πρόεδροι του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, και της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο.

Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους η οποία κατέληξε στην οδό Τσιμισκή.

Επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, ιδιοκτήτες ταξί και περιπτέρων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ και με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και θα προχωρήσουν σε νέα στάση από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε 24ωρη απεργία και θα ξαναπιάσουν το τιμόνι στις 5 αύριο το πρωί.