Ξεκίνησαν με επιτυχία οι διαμεσολαβήσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων από το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διαμεσολαβητές του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας πραγματοποίησαν με επιτυχία στο Πεκίνο τις πρώτες διαμεσολαβήσεις μεταξύ επιχειρήσεων ελληνικών και κινεζικών συμφερόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, έχει εδώ και ενάμισι χρόνο υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το Κεντρικό Επιμελητήριο του Πεκίνου (CCPIT Beijing) και συγκεκριμένα, με το Κέντρο Διαμεσολάβησης.

Ο θεσμός της διαμεσολάβησης, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι διαδεδομένος και στην Κίνα και χρησιμοποιείται ευρέως στις επιχειρηματικές διαφορές. Αλλά και οι υποθέσεις μεταξύ ελληνικών και εν γένει ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με κινεζικές είναι αυξημένες και η δικαστική επίλυσή τους είναι τις περισσότερες φορές εξαιρετικά χρονοβόρα και πολυδάπανη.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμφώνησαν να γίνει διαμεσολάβηση για την επίλυση των διαφορών τους με κινεζικές επιχειρήσεις, εξασφάλισαν ήδη με σύντομες διαδικασίες και με εξαιρετικά χαμηλότερο κόστος, σε σύγκριση με αυτό που θα χρεώνονταν από τυχόν προσφυγή τους στα κινεζικά Δικαστήρια, υψηλή αποζημίωση εφόσον είχαν θιγεί.