Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, από πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτίριο στο καντόνι Σολέρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελβετίας, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

«Για άγνωστους λόγους εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο του Σολέρ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα», ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού, προσθέτοντας ότι «τα σωστικά συνεργεία έφτασαν πολύ αργά για τους (…) έξι αυτούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και παιδιά».

«Ένας κάτοικος του κτιρίου εντόπισε γύρω στις 02:10 τοπική ώρα (03:10 ώρα Ελλάδος) καπνό στην σκάλα του κτιρίου και κάλεσε τις υπηρεσίες επειγόντων», διευκρινίζει η Αστυνομία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στην αρχή νόμιζα ότι είχε τρομερή ομίχλη, μετά είδα μπλε φώτα και άκουσα τις σειρήνες» των ασθενοφόρων, διηγήθηκε ένας γείτονας στον ιστότοπο 20Minuten. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άκουσε στη συνέχεια τις φωνές των ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο και είδε ένα παιδί στο οποίο έκαναν τεχνητή αναπνοή.

Το μικρό αυτό τριόροφο κτίριο διαμερισμάτων φιλοξενούσε «περισσότερους από είκοσι ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους απομακρύνθηκαν από τους πυροσβέστες», διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το διπλανό του κτίριο εκκενώθηκε επίσης για προληπτικούς λόγους.

Ορισμένοι από αυτούς που απομακρύνθηκαν από το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά χρειαζόταν να εισαχθούν στο νοσοκομείο, μετέδωσαν τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων, που είχαν επίσης απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, έχουν τώρα επιστρέψει.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στους κάτω ορόφους και υπήρχε πολύς καπνός», διευκρίνισε η Αστυνομία, η οποία κάνει έρευνα για να βρει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Το κτίριο που κάηκε βρισκόταν στο κέντρο του Σολέρ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Η πρόσοψη του κτιρίου δεν έχει υποστεί ζημιές, αλλά τα διαμερίσματα έχουν μαυρίσει από τον καπνό, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP που μετέβη στην περιοχή.