Αμβρόσιος: Η Ορθοδοξία πουλήθηκε

«Την ίδια ώρα το Ελληνικό Δημόσιο διορίζει αφειδώς Μουφτήδες για τους Μουσουλμάνους της Θράκης»


ΕΛΛΑΔΑ
12:09
07/11/2018
Αμβρόσιος: Η Ορθοδοξία πουλήθηκε
39
loading

Δεν άργησε να έρθει η αντίδραση από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ. Αμβρόσιο για τη συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας για τους διακριτούς ρόλους τους.

Ο Μητροπολίτης επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εκτιμά μεταξύ άλλων ότι: «Η Ορθοδοξία πουλήθηκε με δικαιολογία και επικάλυμμα την θρησκευτική ουδετερότητα».

Όπως αναφέρει: «Το συμπέρασμα, στο οποίο εμείς καταλήξαμε, είναι ότι οι δύο Θεσμοί τα βρήκαν μεταξύ τους! Συμφώνησαν!

Μας ανησυχούν, λοιπόν, τα εξής σημεία:

Η Ορθοδοξία πουλήθηκε με δικαιολογία και επικάλυμμα την θρησκευτική ουδετερότητα!

Η εκκλησιαστική περιουσία, όση μας έχει απομείνει, χάνεται κι' αυτή! Το αδηφάγο Ελληνικό Κράτος, με πρόσχημα την από κοινού αξιοποίηση και εκμετάλλευσή της, εντελώς ανέξοδα οικειοποιείται και κατατρώγει το 50% αυτής. Εκτός αυτού υπάρχει ο κίνδυνος, ώστε η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας να ευρεθεί και αυτή στα πλοκάμια του λεγομένου Υπερταμείου, όπου σήμερα έχουν ενταχθεί ακόμη και ιεροί Ναοί-Μνημεία!

Ο Εφημεριακός Κλήρος "εξωπετάγεται" και ποδοπατείται! Πρόσωπα σαν τον κ. Καρανίκα μπορούν να εισπράττουν κάθε μήνα ένα παχυλό μισθό ως Στελέχη του Πρωθυπουργικού Επιτελείου, αλλά, δυστυχώς, ο Έλληνας παπάς, ο οποίος όχι μόνον εργάζεται εικοσιτέσσερες ώρες το εικοσιτετράωρο, αφού οποιαδήποτε ώρα ο χριστιανός μπορεί να τον καλέσει, ΑΛΛΑ και στους ώμους του κουβαλάει μια ένδοξη ιστορία διακοσίων τόσων χρόνων, μετά την απελευθέρωση του Γένους από την Τουρκική δουλεία, χωρίς να προσμετράμε και την ανεκτίμητη προσφορά του στα τετρακόσια (400) τόσα χρόνια της δουλείας (βλ. κρυφό Σχολείο, Μοναστήρια, όπως η Αγία Λαύρα, το Μέγα Σπήλαιο κλπ.),καθώς, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε, ο Έλληνας Ορθόδοξος Παπάς φέρει στους ώμους του μια ανεκτίμητη προσφορά στο Ελληνικό Γένος και Έθνος, ο ΙΕΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ πετάγεται στα σκουπίδια! Το Ελληνικό Κράτος θα ξεγράψει τον ιερέα από τους καταλόγους των μισθοδοτουμένων από τον Κρατικό Κορβανά!

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος προέβη και σε μια ακόμη απάτη! Είπεν, ότι όσοι Εφημέριοι υπηρετούν σήμερα θα παύσουν να θεωρούνται ως Δημόσιοι Υπάλληλοι! Θα μεταφερθούν σε ένα ειδικό Ταμείο, που θα συσταθεί απο τον εκκλησιαστικό Οργανισμό. Αλλά νέες εφημεριακές θέσεις ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ! Εδώ, λοιπόν, κρύβεται μια ακόμη απάτη! Καθ' όσον οι θέσεις των σήμερα μισθοδοτου μένων Εφημερίων έχουν μειωθή πολύ-πάρα πολύ, επειδή σήμερα ένας μεγάλος αριθμός από τις θεσμοθετειμένες οργανικές εφημεριακές θέσεις είναι κενές!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι η Κυβέρνηση των "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" απο την στιγμή, που ανέλαβε το καταστρεπτικό της έργο, μας απαγόρευσε να διορίζουμε ένα νέο κληρικό σε μιά Ενορία, της οποίας ο Εφημέριος κοιμήθηκε, δηλ απέθανε! Μέχρι χθές αυτό ήταν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ! Με τον τρόπο αυτό σήμερα οι οργανικές θέσεις έχουν κατά πολύ μειωθεί! Έτσι λοιπόν ενώ κάθε χρόνο σε μια ιερά Μητρόπολη χηρεύουν από πέντε έως και δέκα εφημεριακές θέσεις (αιτία είτε ο θάνατος είτε η συνταξιοδότηση του Εφημερίου), το Ελληνικό Δημόσιο, επί των ημερών διακυβερνήσεως της Χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που, ας το επαναλάβουμε, ακούει στο όνομα «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» δέν μας επιτρέπουν να τις καλύψουμε με νέες χειροτονίες υποψηφίων κληρικών! Περί τά τέλη του έτους κάθε χρόνο μας χορηγούν πρός πλήρωσιν, μόλις μια οργανική θέση σε κάθε Μητρόπολη!!!!

Έτσι, λοιπόν, στη Μητρόπολή μας ενώ κατά τη διάρκεια του έτους έχουν χηρεύσει π.χ. πέντε (5) εφημεριακές θέσεις, για το νέο έτος 2019 θα μπορέσουμε να χειροτονήσουμε και να διορίσουμε μόνο ένα νέο Εφημέριο! Οι υπόλοιπες τέσσερες (4) εφημεριακές θέσεις διαγράφονται από τον Κατάλογο, δηλ. οι χριστιανοί της χηρευσάσης Ενορίας καταδικάζονται σε πνευματικό θάνατο, αφού δεν μπορούν να αποκτήσουν πλέον νέο Εφημέριο! Με τον τρόπο αυτό η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, με αργά μεν, πλήν όμως με σταθερά, βήματα, οδηγείται σε διάλυση! Την ίδια ώρα το Ελληνικό Δημόσιο διορίζει αφειδώς Μουφτήδες για τους Μουσουλμάνους της Θράκης κλπ., και ανεγείρει Τεμένη με χρήματα των Ελλήνων Ορθοδόξων φορολογουμένων!

Συμπερασματικά, νομίζουμε, ότι ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά εμπαίζει την Εκκλησία! Με ζωηρό, λοιπόν, ενδιαφέρον θα περιμένουμε την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου. Την άποψη του Αρχιεπισκόπου μας ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ, επειδή τα ΜΜΕ έκοψαν τον Μακαριώτατο, την ώρα που άρχισε να ομιλεί! ΖΗΤΩ Η ......ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ! Υπηρετούν το απολυταρχικό καθεστώς».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

39
σχόλια
 1. avatar the owl

  Πολύ μίσος για την εκκλησία από τα σχόλια, ρε παιδιά.....οκ.... η θρησκεία/εκκλησία έχει μείνει πίσω και είναι ξεπερασμένη, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμα ένας δυνατός συνδετικός κρίκος του λαού, και έχει έθιμα που αγαπάμε και μας αρέσουν, ακόμα και γι' αυτούς που δεν πιστεύουν , έχουν έναν συμβολισμό (ονομαστικές εορτές, Ευαγγελισμός, Πάσχα, Χριστούγεννα, 15άυγουστος, ο γραφικός παππάς της ενορίας). Το βαθύτερο μήνυμά τους για αγάπη, δικαιοσύνη, συγχώρεση, ταπεινοφροσύνη δεν είναι λάθος και βοηθάει την ψυχή πολλών ανθρώπων. Γιατί να εξαφανιστεί??? Το ίδιο κάνει και ο σύγχρονος ψυχολόγος , αν το σκεφτείς....Απλά πρέπει να ανανεωθεί, και σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι. Όσον αναφορά για τους Δημόσιους Υπάλληλους, ότι ισχύει για τους κληρικούς, ισχύει για όλους. Η πλειονότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων που πληρώνεται από την φορολογία μας, είναι ανάλογα παραγωγικοί και έπρεπε να βρίσκονται στις θέσεις αυτές????? Ας φωνάξουμε λοιπόν για το υψηλό κόστος όλου του Δημοσίου και όχι μόνο των κληρικών. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

 2. avatar Κώστας Χ.

  ο Έλληνας παπάς, ο οποίος όχι μόνον εργάζεται εικοσιτέσσερες ώρες το εικοσιτετράωρο, αφού οποιαδήποτε ώρα ο χριστιανός μπορεί να τον καλέσει, ........................
  ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ο παπάς !!!!!! ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΕΞΑΣΚΕΙ !! αλλά η γλώσσα την αλήθεια λέει !
  επαγγελματιες γίνατε , με τις προαγωγές σας , τις αδειες σας , τα επιδόματα σας !

 3. avatar Δαρβίνος

  Παππούλη ξερεις ποιος είναι η μεγαλύτερη τέχνη?να αποχωρήσεις στην κατάλληλη στιγμή...κανε μας τη χάρη...αργοπορεις.

 4. avatar απολύστε τώρα τους μητροπολιτάδες και παπάδες

  Ρε μισητέ εκπρόσωπε του διαβόλου, τι μισθό παίρνεις εσύ που ζεις δημοσία δαπάνη;
  Δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς.
  Αν υπάρχει ο θεός που επικαλείσαι και πρεσβεύεις, θα έπρεπε να έλθει το κήτος που έφαγε τον Ιωνά και να σε περιποιηθεί. Αλλά είστε τόσο παραμυθατζήδες και κάλπικοι που τίποτα άλλο δεν υπάρχει, εκτός από την κακία και την κουτοπονηριά σας.
  Πάει, πέρασε πια η μπογιά σας. Περαστικά.

  1. avatar Φιλαράκια..

   Ρε θα γράψετε τίποτα έξυπνο ; Ολο χαζομάρες διαβάζω ! Με τέτοια μυαλά θα
   τα βάλετε με τον Αμβρόσιο ; Αυτός (Και κάθε
   ιερωμένος) θέλει καμιά χιλιάδα σαν και εσάς για προπόνηση ..Δεν έχετε πάρει χαμπάρι
   ότι όλο το παπαδαριό είναι πολύ μορφωμένοι , σε αντίθεση με εσάς πού έχετε
   μόρφωση καφετέριας ; Πού πάτε ξυπόλητοι
   στα αγκάθια;

 5. avatar gg5547

  Δε βαρέθηκες να μισείς τον κόσμο;

 6. avatar olymbitis

  “δηλ. οι χριστιανοί της χηρευσάσης Ενορίας καταδικάζονται σε πνευματικό θάνατο, αφού δεν μπορούν να αποκτήσουν πλέον νέο Εφημέριο!”
  Εδώ τόσοι Έλληνες, επί τόσα χρόνια, αυτά της κρίσης, υπόκεινται σε φυσικό θάνατο λόγω μειώσεων συντάξεων και μισθών, μη ύπαρξης γιατρών, νοσηλευτών και βασικού υγειονομικού υλικού και φαρμάκων, αλλά και χιλιάδες αυτοκτονίες. Εσείς κοιτάτε τα συμφεροντάκια σας, κι ας χαθεί ο κόσμος που δεν μπορεί να ζήσει.
  Μην λαϊκίζετε άλλο, μην μας κοροϊδεύετε πια, καλοβολεμένε πατέρα-ποιμνιάρχη-άρχοντα.

 7. avatar Κάπως έτσι

  Άπιστε στο κάθε καλό συκοφάντη παπά. Τρέχα κρύψου σε κανένα σπήλαιο μαζί με την κακία σου.

 8. avatar Νίκος χασάπης

  Παππούλη έχει ακόμα πολύ δρόμο,πρώτα θα σας κάνουν άθεους,κατόπιν θα αλλοιώσουν την εθνολογική σύσταση του έλληνα με τους λαθρομετανάστες από Ασία και Αφρική,κατόπιν θα σας πάρουν τα σπίτια,θα σας αφαιρέσουν την ελευθερία του λόγου,θα διασπάσουν την οικογένεια,θα καταστρέψουν τα σχολεία ,την παιδεία,την ιστορία του ελληνισμού,θα σας πάρουν τα λεφτά και θα σας αφήσουν με δελτίο,θα απαγορευθούν οι εκλογές,θα εντάξουν εκατομμύρια λάθρο και
  λαοτκι στο δημόσιο και θα τους κάνουν ψωφο φόρους τους και αλλά που δεν τα φαντάζεστε.
  Κάντε λίγο υπομονή και προπάντων στις εκλογές, ξέρετε μην σας πουν φασιστες ψηφίστε συριζανθελ,νδουλα,φωφη,ποτάμι και μην ανησυχείτε.

  1. avatar Xασαπη

   Τα χάπια σου... Μην τα ξεχνάς κρίμα είναι... Τόσο... ώριμη σκέψη να πάει χαμένη

 9. avatar Αντίστα

  Εντελώς συριζοσάιτ μιλάμε! Πάω να μπω indymedia. Λιγότερα ΣυριΖώα θα συναντήσω εκεί.

  1. avatar Α ναι!

   Θα μπω και εγω να την πεφτω στα φασιστοδεξιοτρολια και φυσικα σε εσενα
   Καλη ανταμωση

 10. avatar ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΕΓΏ ΝΑ ΣΕ ΚΡΊΝΩ ΑΛΛΟΣ

  ΘΑ ΣΕ ΚΡΊΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΌΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ!!

 11. avatar Πλατων

  Να πουλήσουμε εσενα Αμβροσιε για να σωθεί η εκκλησία.
  Πηγες με τους νεοναζί χρυσαυγίτες και προδωσες την χωρα και την εκκλησία.

 12. avatar Ρε

  Αμβροσιε
  Περισσοτερες πιθανοτητες εχω εγω να παω στον παραδεισο που δεν πιστευω απο εσενα

 13. avatar ……

  Με εκκλησία ή χωρίς, με παπάδες ή χωρίς, αυτά που είπε ο Ιησούς δεν αλλάζουν και δεν χρειάζεται να πληρώνεις για την πίστη σου.

 14. avatar δυο μετρα

  και δυο σταθμα. ισλαμοποιηση εν δρασει! σας πειραζουν οι παπαδες που ειναι δημοσιοι, αλλα μολις πηγαν να πειραξουν τα δικα σας συμφεροντα τσινισατε. γραφετε για να γραφετε πουλημενα τρολια! αλλα τα αυτια πλεον δεν σας ακουν! μαινος κατα της ορθοδοξιας, αλλα αλλαξοκ... ιες με ολες τις αλλες απιθανες θρησκειες

 15. avatar ελά κυρία

  πάρε εικόνα της Παναγίας made in China γνήσια θαυματουργή

  1. avatar Sotiris

   Αγαπητέ ελά κυρία,
   ίσως έχεις ακούσει φίλε μου ότι ο άνθρωπος δεν αποτελείται μόνο από κρέατα και κόκαλα ! αποτελείται και από άλλα υλικά για τα οποία εάν δεν ξέρουμε καλόν θα είναι να μην μιλάμε. Πάρα πολλοί προσπαθούν αυτά τα άλλα, να μας τα διαγράψουν ! Μην συντάσσεσαι άθελά σου με αυτούς, που μόνο το καλό και την πρόοδό σου δεν θέλουν.
   Επίσης πριν ειρωνευτείς κάποιον για οποιαδήποτε πράξη του, καλόν πάλι θα είναι να γνωρίσεις γιατί κάνει ό,τι κάνει αλλά και για να σιγουρευτείς να τσεκάρεις εάν έχει έργο και τι έργο έχει πίσω του !

 16. avatar Ρεεεεεε…..

  ....μόνο ΜΠΑΟΚ ρεεεεεε.....!!!!!!

 17. avatar SenioR21

  Όταν αρχίσετε να πληρώνετε φόρους όπως όλοι μας τότε θα έχετε το δικαίωμα να μιλάτε 'κύριε' Αμβρόσιε

 18. avatar Λεω τωρα εγω….

  Δηλαδη Αμβροσιε, εσυ την ορθοδοξια την θεωρεις συνυφασμενη με το χρημα;; Προφανως "βολευει" αυτη η διατυπωση, για το ποιμνιο!

 19. avatar Μλμλμλ

  παραιτήσου να γλυτώσουμε ....

 20. avatar KOLION SIOS

  Ο χωροφυλαξ εβγαλε λογο στουςΙθαγενεις

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει